Je was erbij > Overzicht

The Gibson Brothers en Corry Konings/Peter Koelewijn - Koekelare - 04/09/2006

Hier zie je nog een lege zaal. De kalmte en de rust die er heerst, is de aankondiging van de stormloop die er zal komen. Al van voor 18u00 stonden de eersten te wachten om de zaal zo vlug mogelijk te betreden of om de mooiste plaatjes te vinden. Iedereen wil immers dichtbij zitten.

Om 19u00 mogen de VIPS als eerste binnen. Ze komen langs een zijingang aan de rand van de tuin van de hoop. De VIPS zijn eigenlijk voornamelijk de sponsors van het gebeuren. Zij die het feestprogramma van het nazomerfestival mogelijk maken.

Er was het publiek gezegd dat de deuren pas om 20u00 zouden openen, maar grote opluchting was er wanneer bleek dat de deuren reeds om 19u30 open gingen. Het wachten was niet langer meer mogelijk. De bestorming kon beginnen. Het is een lust om de mensen te zien binnen komen. De ene is al meer gehaast dan de andere.

Ondertussen waren the Gibson Brothers hun maaltijd aan het nuttigen in de Inktpot. Ze werden vervoerd met de limousine van Jeffrey Verbeke en dit in real American style. Het is stijl en klasse voor vedetten die wereldhits hebben gemaakt. Vedetten die allure geven aan het Koekelaarse nazomerfestival. Ondertussen maakten wij van de gelegenheid gebruik om hier en daar een kiekje te nemen. Het is opvallend dat sommigen zich nu reeds zelf komen aanbieden. Met het kermisfestival wordt ook www.westhoek.be bijzonder populair.

Zo zie je maar... The Gibson Brothers doen Peter Koelewijn van zijn dak komen... Gelukkig was het podium stevig genoeg. De bevingen in de tent van het podium, waren genoeg voor een notering op de schaal van Richter.

Kijk en beslis. Toen Livin' La Vida Loca werd gezongen stond iedereen op zijn hoogtepunt... We zien tal van mensen die de slavernij van hun stoel willen ruilen voor de vrijheid in een heftige dans. Shaking Quekeylear. Het is een feit dat het ritme in elkeen naar boven komt. This is a big thing in little Quekeylear. De officiële vertaling in het Engels van Koekelare door the Gibson Brothers...

Het feest gebeuren anno 2006 in de feesttent door Koekelare Leeft blijft voorgoed duren. Het zal blijven in de herinnering van elkeen. Eén ding is echter zo jammer. Het feest in de feesttent is voor 2006 voorbij. We kijken al opnieuw uit naar editie 2007.

Dank aan Andy vermaut voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.