Je was erbij > Overzicht

Les Truttes en tribute to the Scabs - Koekelare - 02/09/2006

Op zaterdag 2 september heeft het nazomerfestival in Koekelare naar bezoekers in vergelijking met vorig jaar alle records gebroken. De tijd is de bondgenoot van de feestvreugde, maar die tijd kwamen we tekort. Het kermisgebeuren in Koekelare is de mooiste tijd van het jaar. Gebruikt hem wel. Veel mensen uit de Westhoek komen afgezakt naar Koekelare en genoten van de zeer aparte sfeer.

Terwijl iedereen zich in de feesttent amuseerde, gingen ook heel wat kinderen en jongeren zich amuseren op de foorattracties op de Sint-Maartensmarkt. Het is bewezen... Niet drinken, niet gokken, niet roken doet alleen het leven langer lijken. Wie ten volle eens durft genieten, heeft meer aan zijn leven. Wie zich eens kan laten gaan in de feesten is een mens die het waardig is om in Koekelare te wonen of te komen.

Het is ongelooflijk hoe Les Truttes zich in Koekelare heeft uitgesloofd om een prachtspektakel te brengen. Les Truttes kwamen zich op de planeet aarde in de Koekelaarse feesttent achter het gemeentehuis, uit sloven. Ze brengen disco, ze brengen rock in een prachtige uitvoering met aangepaste kostuums van Stars Wars tot Abba. Ze blijven verbazen. Ze zijn lekkerder dan een gewone minutesoepje. Het lijkt wel een soepje van grootmoeder met een extra dessert met echte pudding in plaats van... mmmm. De echte "Les Truttes" mogen er wezen en brachten een wervelende show die iedereen tot in de zevendste hemel bracht. Ze zijn dik geslaagd in hun opzet. Kijk en geniet.

In eenvoud leven we. We zijn mensen van vlees en bloed met onze verlangens en onze genoegens. We zijn van onschatbare waarde als we samen kunnen feesten en zien dat eigenlijk iedereen een beetje hetzelfde wil. Het is bewezen dat we in vrede kunnen leven, als we in vrede kunnen feesten. Alweer een prachtige avond waar iedereen zichzelf kon zijn, zonder te moeten denken aan de mening van een ander. Gewoon onszelf tussen onze mensen.

Het spreekt voor zich dat op een dergelijk evenement ook de politie eventjes een kijkje kwam nemen. De politie diende er niet tussen beide te komen, omdat iedereen steeds de kalmte en de rust had gevonden. Het is wel degelijk mogelijk om je zonder miserie te amuseren. Dat hebben we toch in Koekelare bewezen.

Kijk naar al deze mooie snoetjes. Het feest werd verstandig afgesloten in de feesttent. Achteraf gingen nog enkele echte diehards feesten in de La Noche en De Kroon. Beide koten stonden na verluid op stelten... Zo zie je maar dat we in Koekelare weten wat feesten betekent. Niemand zal ons dit afpakken.


Dank aan Andy Vermaut voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.