Je was erbij > Overzicht

Vipreceptie kermis - Koekelare - 01/09/2006

De kermis werd geopend met een grandioze vipreceptie en een speech van de voorzitter van de vzw Koekelare Leeft de heer Stefaan Lauwyck en de heer schepen van sport Dirk Ampoorter.

Stefaan Lauwyck vertelt: ”Met waarlijk argusogen werd de organisatie bij zijn eerste evenement bekeken. Wie in het begin nog kritisch was, is ondertussen van het tegendeel overtuigd en sommigen zijn zelf een 4-daags fuifbeest geworden. Alles startte echter met een verlangen, een verlangen om onze mensen een kwalitatief evenement te bieden en te tonen dat wij ook in Koekelare kunnen wat grote steden kunnen bieden. Dit toont de VZW Koekelare Leeft aan. De leden hebben de wijsheid om te weten wat ons te doen stond en staat en de bekwaamheid om te weten hoe ze het moeten doen. Ze hebben gezien dat waar er een wil is, er tevens een weg is.”

Stefaan Lauwyck vervolgde zijn mooie speech: ”Hoe dit alles startte, had te maken met het opwaarderen van de verzwakte kermis. De eerste editie van Koekelare Leeft startte in een heel bescheiden tentje waar Willy Sommers de zondagnamiddag een optreden gaf. Ondertussen had iedereen de smaak te pakken. We hadden geproefd en we wilden blijven groeien. We zijn enkel gegroeid omdat we durf hadden om zelf een risico te nemen.”

De woorden van voorzitter van Koekelare Leeft, Stefaan Lauwyck zinderen nog na. Misschien heeft niet iedereen de draagwijdte begrepen, maar ze getuigden van daadkracht. ”De ware kracht begint met inzet, samenhang en geloof in het welslagen. Het was ook voor ons allen een oefening in samenwerking met het gemeentebestuur en tal van sponsors die dit evenement mogelijk maken. De oefening is zeker geslaagd. Ondertussen mogen we elkanders waarde niet onderschatten. De ene kan immers niet zonder de andere. De VZW Koekelare Leeft en het gemeentebestuur kreeg iedereen op 1 lijn om dit mega-evenement te organiseren. Het is nogmaals een bewijs dat we door samen te werken en noeste werkkracht ten toon te spreiden, allen samen grote dingen kunnen realiseren. En zeg nu zelf… Na zes jaar bedienen de leden van de vzw Koekelare Leeft Koekelare nog altijd vanuit een onbaatzuchtige invalshoek. Succes is het resultaat van de collectieve inzet. Noem het nazomerfestival, noem het kermisfestival, als een echte Koekelarenaar ben ik me ervan bewust dat enkel trekpaarden dit kunnen realiseren,” zei Stefaan Lauwyck.

Die trekpaarden zijn het kloppend hart van de VZW. Negen dergelijke trekpaarden geven aan Koekelare uitstraling mee. Stefaan Lauwyck overliep ze één voor één.

 • Michel Goderis- de puntjes op de I
 • Marc Willaert – de goede huisvader
 • Gontrand Boucquez – de man van de muziek en de contacten
 • Fiella Ouhama – de barmoeder die haar vrouwtje staat met girlpower tussen de mannen.
 • Gilbert Dekeyser – de keppe van Koekelare
 • Christophe Desmet – ondanks zijn werkzaamheden vindt hij nog tijd voor de projectie
 • Filip Wostyn – de man van de presentatie en de publiciteit
 • Jean-Pierre Mollefait – de allround man

De vzw Koekelare leeft is trots en fier om in de voorbije 6 jaar met opbouwende mensen te hebben samen gewerkt. Het is juist hun diepe vriendschap die hen de vreugde geeft om een dergelijk evenement te organiseren. Ze mogen zeker gerechtvaardigde trots hebben. Hun vriendschap is eigenlijk éénzelfde geest in 9 lichamen.

Iedereen werd trouwens op de VIP-receptie verrast. De mond viel open van de verschillende bezoekers. Er was voor een extraatje gezorgd, maar met had hiervoor de mondjes lange tijd toegeknepen. Koekelare Leeft, dat was de feesttent ten voeten uit. Kijk naar de vele tevreden mensen.

Daarna was er een spetterend vuurwerk omstreeks 21u45. Iedereen raakte een beetje in de sfeer. De horeca in Koekelare deed gouden zaken. De kermis had volk over de vloer en draaide als nooit tevoren. De feesttent vloeide vol met mensen van alle rang of stand.

De feelfitdansers gaven in de feesttent het beste van zichzelf. Het zijn nog veel jonge snaken die leven brengen, maar ons ook kunnen beroeren. Ondertussen was er ook het magnifieke optreden van de covergroep "Perrongeluk"! Op vrijdagavond is in de feesttent nog nooit zoveel volk samen geweest.

De laatste feestgangers op de eerste kermisdag van Koekelare Leeft gingen omstreeks 05u00 naar huis... Koekelare Leeft, dat is ten volle genieten.

Dank aan Andy Vermaut voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.