Je was erbij > Overzicht

Seniorennamiddag kermis - Koekelare - 01/09/2006

De afgelopen seniorennamiddag in de Koekelaarse feesttent op vrijdagnamiddag 1 september was een enorm succes. Kijk eens naar het vogeltje... De bejaarde medemens kon er genieten van een namiddagvullend spektakel. Reeds om 12u00 stonden de eersten klaar voor de seniorennamiddag die eigenlijk maar om 13u30 startte. Het is nogmaals een bewijs dat veel oudere mensen uit onze gemeenten uitkijken naar deze dag en dit eigenlijk nog meer herhaald zou moeten worden. Ook heel wat mensen uit het Meunyckenhof zakten af naar de Koekelaarse feesttent.

Reeds het derde jaar op rij werkte een ploeg mee van de afdeling verzorging van het KTA Koekelare om de bediening te verzekeren. Het is Omer Devriendt en Marc Depuydt die zich daar hebben achtergezet. Het is voor de leerlingen een bijzonder aangename ervaring om eens in contact te komen met wie hun grootouders kunnen zijn. De sfeer was gemoedelijk. Het contact was goed. Naast heel wat bejaarden, waren ook speciaal wat politici afgezakt... Echter verkiezingsdrukwerk mocht de tent niet binnen. De VZW Koekelare Leeft wil zich immers afzijdig houden van politiek.

De sterren van de namiddag waren duidelijk Nicole en Hugo die het beste van zichzelf brachten. Ook onze Koekelaarse Maxime liet van zich horen. Met haar eigen geschreven nummer "Zon in de Regen" zorgde ze ervoor dat menigeen kippenvel kreeg. Nicole en Hugo stonden versteld van zoveel Koekelaars talent. Het is duidelijk dat de vzw Koekelare Leeft in zijn midden grote sterren heeft.

Eigenlijk begon het na een tijdje redelijk warm te worden in de tent. Een ijscreme van Marnix kon iedereen bijna versmaden. Er werd gelikt dat het geen naam had. Marnix doet uiteraard zijn best om een ambachtelijk product naar voor te brengen. Het ambachtelijke product is een 100 procent Koekelaars streekproduct waar mensen van heinde en ver voor afkomen. Het werd ook prettig gebracht met een ouderwetse "crémekar".

De bejaarde mensen stonden centraal in de feesttent, maar die moesten mee kunnen doen met de moderne tijden. Een travestiet verkleed als vrouw, danste op het podium, maar kwam later ook tussen de mensen en dit tot groot jolijt van iedereen die het zag. Er werd heel wat afgelachen, maar het zorgde ervoor dat iedereen wat dichter bij elkaar kwam.

Je ziet dat de sfeer goed zit. Je ziet dat Koekelare Leeft ... Koekelare werkelijk doet leven. Je ziet het met eigen ogen. En we merken dat er tussen onze Koekelaarse bejaarden heel wat filmsterren en vedetten, tussen zitten. Het is mooi om te zien dat we eigenlijk allemaal zo dicht bij elkaar kunnen staan. Het is de max om dit met eigen ogen te aanschouwen.

Oud worden bestaat niet meer in Koekelare, want het feestgebeuren heeft het bewezen. Laat dit een wijsheid zijn die overal rond mag gaan. Koekelare Leeft! Dat is dromen van een betere wereld door het lokaal waar te maken.

Dank aan Andy Vermaut voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.