Je was erbij > Overzicht

Veel interesse voor Dag van de Natuur - Poperinge - 18-19/11/2006

Poperinge nam voor de 8e maal deel aan de Dag van de Natuur, een initiatief van het provinciebestuur West-Vlaanderen. Tijdens het voorbije weekend wilden de organisatoren iedereen kennis laten maken met natuurbeheer en -behoud. Telkens organiseert de Stad Poperinge dit tweedaags werkweekend voor de natuur, samen met de Gezinsbond, Natuurpunt, de milieuraad, de instelling De Lovie en vrijwilligers

De organisatoren willen de bevolking ervan bewust maken dat natuur er niet zomaar meer komt, dat natuurbeheer noodzakelijk is. We denken hierbij aan het aanplanten van hagen, houtkanten, het uitvoeren van maaiwerk, het kappen van knotbomen, het aanbrengen van nestkastjes,…

De Gezinsbond promoot jaarlijks de aanplant van een geboortebos in Krombeke. Deze plantdag, intussen een traditie geworden, is een jaarlijks succes. De nieuw geborenen van het voorbijgevlogen jaar kregen opnieuw op dit stukje grond, dat ter beschikking gesteld wordt door agentschap voor Natuur en Bos, een eigen boom. Zo wordt er gewerkt aan een nieuw stukje natuur en de uitbreiding van het aanwezige bos.

18 november: de Bommelaer - 16 personen

Voor de beheerswerken op de Bommelaer mochten de organisatoren zoals jaarlijks rekenen op een afdeling van de instelling de Lovie en een drietal vrijwilligers. Er werden bomen geknot en takken gestapeld in functie van schuilgelegenheid en broed- en schuilplaats voor onze vogels.

18 november: aanplanting op het speelbos

De jeugdverenigingen verzamelden zo'n 85 jongeren die in korte tijd zo'n 1200 struiken plantten. Dit gebeurde ter vervanging van het afgestorven plantgoed.

19 november: aanplanting geboortebos Barlebuizestraat - 191 personen

De verdere aanplanting van het essen-geboortbos gebeurde door de ouders en familie van 57 nieuw geborenen. De organisatoren mochten opnieuw rekenen op de steun van de Gezinsbond, agentschap Natuur en Bos, Natuurpunt en de MINA-raad..
De gewone es is een boom die goed gedijt op vochtige tot natte gronden. Het is de ideale boom voor de zware gronden in deze omgeving. Dit geboortebos krijgt een blijvend aandenken via de gestileerde boom waar de namen van de kinderen in vermeld worden van de baby's waarvoor vandaag en de voorbije jaren een boompje werd aangeplant.

Info en foto's: Stad Poperinge

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.