Je was erbij > Overzicht

Hendrik Vanhove in de Orde van Leopold - De Panne - 16/11/2006

Op de kroning (Deinze, 16/11/2006) van titels van de orde van Leopold werd Hendrik Vanhove uit De Panne van de NV West-Konstrukt uit Veurne speciaal gehuldigd als ridder in de orde van Leopold. Hendrik Vanhove bouwde aan 52-jarige leeftijd een nieuw bedrijf in Veurne. Dit met loods en burelen. Het is de visie van Hendrik Vanhove om zijn bedrijf verder te ontwikkelen. Zijn ondernemersactiviteiten betreffen appartementsgebouwen en villa bouw. Momenteel stelt Hendrik Vanhove zowat 35 mensen te werk. Hij bouwde in de afgelopen jaren zowat 300 villa's en meer dan 500 appartementen. Hendrik Vanhove ziet zijn omzet in de laatste 5 jaar dan ook verdrievoudigen. Het was dan ook voor Hendrik Vanhove een grote eer om een medaille van ridder in de Leopoldsorde te ontvangen. Dit werd hem toegekend dankzij minister Marc Verwilghen. Het is trouwens de enige in de Westhoek. Hendrik Vanhove wil nog verder zijn bedrijf uitbouwen. Meer en meer start hij als promotor met appartementsgebouwen in eigen beheer. Het betekent de eigen ontwikkeling van bouw producten. Meer en meer wil hij tevens de villa bouw toespitsen op kwalitatieve villa bouw met aandacht voor de energie factuur. Hendrik Vanhove:"Ik heb een cliënteel die heel aparte villa's wil. Dit in de hedendaagse stijl voor de trendsetter met oog voor detail. We werken met meerdere architecten en kiezen de architect op maat van de cliënt." Hendrik Vanhove zit echter ook met uitbreidingsplannen en wil starten in de streek van Rijsel en Pas-de-Calais. Hendrik Vanhove:"Er is daar immers veel vraag naar Belgische woningen. Dit komt door de hoge kwaliteitseisen van de Belgische ondernemers. Er is steeds aandacht voor detail." Wie Hendrik wil feliciteren kan dat op tel 058-41 54 12 of 058 41 52 13 of email: info@westconstruct.be of moet eens langs gaan in de Bedrijvenlaan 6 in Veurne.

Naast Hendrik Vanhove werden tevens Dorine Lambert, Daniël Lips, Filip Brantegem, Guy Deknippel, Antoinette Verheire, Werner Delameilleure, Joost Danneels, Lia Danneels, Guido Haeck, Roger Mylle, Herman Foquart en Christian Thiers gehuldigd in de orde van Leopold. Er kon echter maar één Westhoekenaar een dergelijke titel krijgen en dat was Hendrik Vanhove.

Hieronder nog een reeks andere foto's waar u ook Bob Defraeye uit Koekelare, Ivan en Gunnar Delrue uit Bovekerke en Georges Bolle uit Kortemark zult herkennen.


Info en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.