Je was erbij > Overzicht

Talent in overschot op Koekelaarse zangwedstrijd - Koekelare - 04/11/2006

Het was presentator Jos Vancompernolle die afgelopen zaterdag 4 november iedereen welkom heette in het casino Zuudhove in Koekelare. De grandioze playback –en karaokeshow is er een traditie geworden… Het werd een daverende, bloedstollende wedstrijd georganiseerd door deejay Freddy Debruyne en Ega Claudette, woonachtig op het Sint-Maartensplein van Koekelare. De organisatoren hadden zowat 8 maanden voorbereiding nodig om dit alles te organiseren. Een avond die zowat perfect verliep was dan ook het gevolg.

Voor de jury was het reeds verzamelen geblazen om 19u00 en dit in achterzaaltje van Zuudhove alwaar we deskundig door presentator Jos Vancompernolle en de voorzitter van de jury de heer Dirk Ampoorter worden gebriefd. Dit alles teneinde een faire jurering tot stand te brengen. De jury is opnieuw van een hoogstaand topniveau, want naast uw reporter is er Jo Calleabaut (medewerker van de Nacht van Affligem), Bert Bossy (muzikant bij 10-15), Hilde Decapmaker (van LG-mode) en de swingende zelfstandige thuisverpleegster Anja Schollier. Het jurylid Jo Callebaut uit Ter Alfene, Vlaams Brabant sloeg speciaal een VIP-avondje met Marco Borsator af, om in Koekelare de jurering op zich te nemen. Enne Dirk Ampoorter, die is reeds voorzitter voor de 6de maal op rij. „Ik moet juist de punten samentellen en kijken of alles goed verloopt. Ik heb niet de zware taak om te jureren. Ik doe dat met plezier voor Freddy.” Ondertussen overlopen de juryleden de verschillende kandidaten en hun nummers, teneinde de muziekkennis op elkaar af te stemmen. Jos Vancompernolle wipt voor de wedstrijd nog eventjes binnen. Dit alles om de leden van de jury in het achterzaaltje van Zuudhove een hart onder de riem te steken. „Een goede diarree, een goede afloop,” grapt hij. Ondertussen stormt hij naar het podium voor de opwarming van de zaal met de Feel Fitdansers die begeleid worden door Sharon en Shana Maene. Ze stonden in voor een wervelende show. Alles startte stipt om 20u00. Hoedje af. De allerkleinsten geven een dansshow op een liedje van onze
kindervriend Michael Jackson. Doorheen de avond zijn de Feelfitdansers eigenlijk de rode draad in het geheel. Het ijs was alvast gebroken. De show kan beginnen.

Wie deed wat

Wat volgt is een verslag van de muzikale prestaties van voornamelijk onze streekgenoten uit het eerste deel… Het is Kenny Noagaert uit Eerngem die het eerste niveau in de wedstrijd weet te brengen met Blue Suede Shoes, een schitterende Elvisimitatie. We zijn aan de 4de kandidaat. Het is Sofie Haest uit Koekelare die als 8ste op het podium, tevens zeer zelfverzekerd op het podium kwam. Het was eerste deelname aan een dergelijke wedstrijd en ze bracht haar nummer op een hippieachtige cybermanier. De gelijkenis met Alanis Morisette was zoals het nummer een hand in my pocket, bijzonder frapperend. En onze Richard Vuylsteke uit Ichtegem, pas op prépensioen van de firma New Holland, bracht er een opgemerkt debuut met Frans Bauer. Hij kan tevens ook „Lief klein konijntje” als de beste zingen. Het is voor Richard, een nieuwe hobby. Stephen Vanhaelewijn uit Zarren bracht after the lovin’ van Engelbert Humperdinck. „Een moderne kast met een antieke stem,” was het commentaar van Jos Vancompernolle. Opnieuw was er ook Mieke Huyghe uit Ettelgem die het beste van zichzelf bracht met Think Twice van Celine Dion. Ze gaf alles wat ze in zich had. De laatste kandidate was Aline Decock uit Koekelare. Ze wist het ritme in de zaal te brengen en zong
met extra energie. Haar ogen straalden zoals het nummer van deejay Sammy in Heaven. Ze wist sfeer en warmte op de zaal over te brengen. House met cowboyboats. Het is eens iets anders.

Hoog niveau

Na het eerste deel is er de miniplayback en playbackshow. Na nog een pauze is het tweede deel van de karaokeshow een feit. Chiara Galle uit Koekelare mag openen. Ze is de dochter van de reclamebalpenverzamelaar Peter Galle. Peter heeft een dochter met een prachtige stem. „Ze is getraind en doet vaak optredens. Ze schuimt immers ook het Vlaamse Landsgedeelte af. Op 26 november bijvoorbeeld zingt ze het voorprogramma van Paul Severs uit Kluisbergen,” zegt Peter Galle. De sfeer zit echt in de zaal, want wat zien we…Mensen zingen zelfs mee met minder kwalitatieve nummers. Denken we aan Manuella van een typ uit het Brusselse. „Daar op het podium staan. Dat is toch iets dat je moet durven. Je moet over moed en lef beschikken,” aldus jurylid Jo Callebaut. Tevens was Koekelare goed vertegenwoordigd op deze wedstrijd. Maxime Mollefait, de dochter van de Hertog van Arenberg zong er krachtig, zonder dat het op een zware inspanning leek. Ze werd onmiddellijk gevolgd door Nancy Raes die Poison bracht van Alice Cooper. En die Nancy… Waaw. Het is duidelijk geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Jammer dat er weinig Hells Angels in de zaal zaten. Uiteraard kon op deze zangwedstrijd ook Torhout niet ontbreken. Liesje Desmet uit Torhout zingt er met een zeemzachte stem. Als je je ogen sluit, drijf je met haar stem mee op de golven van de Caribische zee. Het is Sandy Declerck uit Koekelare die een versie van de Marie Louise bracht. De zaal huilt en swingt mee. Oeh… aah, van links naar rechts. Ondertussen worden we opgeschrikt door twee kanjers van formaat. Eerst is er de performance van Anne De Paepe uit Sint-Pieters-Leeuw nabij Brussel die een zeer moeilijk nummer van Björk op een sublieme manier wist te brengen. Daarna was er Rudy Vanhee uit Vladslo. Met Solo Mio is in Vladslo een waarlijke Pavarotti geboren. Dat was geen karaoke meer. Dat was topniveau waarvan je mond open gaat. Daarna wordt er eventjes gewacht op Inge Verschuere, maar die laat verstek gaan. En Charissa Verminck uit Ichtegem hield het dan weer bij een sprookje, een superpopulair dan wel met „A whole new world” van Alladin die het publiek weet te smaken. (Andy Vermaut)

Resultaten zangwedstrijd

 1. Rudy Vanhee uit Vladslo (O Solo Mio/Pavarotti)
 2. Anne De Paepe uit St. Pieters Leeuw (It’s So Quiet/Björk)
 3. Mieke Huyghe uit Ettelgem (Think Twice/Ettelgem)
 4. Bart Meeuw uit Proven (Don’t let the sun go down on me/Elton John)
 5. Sofie Haest uit Koekelare (Hand In My Pocket/Alanis Morissette)
 6. Lies Desmet uit Torhout (Take this heart/Yasmine)
 7. Joke Berteloot uit Lot (Madonna)
 8. Inge Vanrossem uit Buizingen (Hero/Mariah Carey)
 9. Jolien Claeys uit Zerkegem (Michel/Anouk)
 10. Eveline Deblauwe uit Izegem (Never Ever/All Saints),

Publieksprijs: Charissa Verminck uit Ichtegem met A Whole New World/Alladin.

Resultaten playback

 • 1. Jessica Parent uit Ronse (Tous ces mots/Nadiya)
 • 2. Brecht Durnez uit Zonhoven (Benzin/Rammstein)
 • 3. Geert Delrue uit Koekelare/Bovekerke (I was made for loving you/Kiss)
 • 4. Melissa Parent uit Ronse (Tous ces mots/Nadiya)
 • 5. en 6. Shana Claeys ui Bredene (Show me your love/Tina Carol – Number
  One/Paparitzou Helena)
 • 7. en 8. Carlo Hendrickx en Niels Herben uit Heusden-Zolder en Zonhoven.

De winnaar van de miniplaybackshow was Jason Scherpereel uit Passendale met „Een tocht door het donker/Thor”.

Publieksprijs ging naar Melissa Parent met Nadiya/Ronse

De Sint op bezoek !!

Tijd voor de prijsuitreiking.

Info en foto's: Andy Vermaut.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.