Je was erbij > Overzicht

Goud en brons voor Turnkring Vlamertinge op het Belgisch kampioenschap Artistieke gymnastiek ! - 28/05/2006

Bram Louwije werd afgelopen weekend voor de vierde maal op rij Belgisch kampioen! Zaterdagvoormiddag turnde Bram te Mechelen zijn Belgisch kampioenschap bij de miniemen A. Na forfait op het Vlaams (teen blessure) kreeg Bram een wild card om deel te nemen. Al vanaf het eerste toestel nam Bram de leiding, en na een sublieme rekoefening (startwaarde 9,8 punten uitvoering 9,1 punten) liep zijn voorsprong uit tot 5 punten. Maar aan het paard met bogen ging het eventjes mis, tijdens de opwarming vlotte de oefening niet.. gevolg Bram kon zich niet concentreren en inzetten om een deftige oefening naar voor te brengen. Zijn oefening ging volledig de mist in en zijn voorsprong werd herleid tot 2 punten. Gelukkig herpakte Bram zich aan het laatste toestel en na een schitterende ringoefening mocht hij het hoogste schavotje betreden!!!

Op zondag waren de meisjes aan de beurt om te strijden voor de beker van de Belgische turnbond (of in de volksmond de Belgische titel in het B niveau! )

Junior Ida Haeyaert moest wegens een kwetsuur forfait geven maar het seniors trio stond paraat. Zij het ook met enkele mankementjes… Bieke Soen was de week voordien ziek en Sahin Vanysacker had wegens een ontsteking aan de rug ook een gebrekkige trainingsweek achter de rug. Alle hoop werd dus gesteld op Ellen Grillet! Ellen startte uitstekend aan de wedstrijd met een prachtige sprong, aan de brug ging de oefening prima maar de afsprong was niet subliem, ook op balk en grond liet Ellen hier en daar een paar schoonheidsfoutjes opmerken! Voor goud was de Waalse concurrente ietsje te sterk, zilver was haalbaar maar niettemin was Ellen super tevreden met haar verdiende bronzen medaille ! Sahin eindigde 8° en Bieke 12°.

Het competitieseizoen zit er op voor turnkring Vlamertinge. Komende weekend sluiten ze hun turnseizoen af met een spetterend turnfeest naar aanleiding van 20 jaar turnkring Vlamertinge ! Allen welkom in de Vlamertingse sporthal op zaterdag 3 juni om 14u of 20u ! Tickets en info : 0496/20.06.06

Meer info: Turnkring Vlamertinge

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.