Je was erbij > Overzicht

Superweekend voor turnkring Vlamertinge - 29-30/04/2006

3 maal zilver en 2 maal brons op het Vlaams kampioenschap!

Turnkring Vlamertinge was de opmerkelijkste club op het Vlaams kampioenschap Artistieke gymnastiek I B en C niveau.

De pupillen konden voor het eerst deelnemen aan dergelijke grootse wedstrijd en zij turnden alle mooie oefeningen. Eva Naessens eindigde op 18° plaats, Nona Laroye werd 25°Imelie Merveillie werd 27°en Emma Es 30°; Maar de pupillen mochten echter wel op het hoogste schavotje om de beker der meeste deelnemers in ontvangst te nemen ! De Vlamertingse turntoekomst is dus verzekerd !

Bij de miniemen 2C was het een uiterst spannende wedstrijd. Ook de Vlamertingse Ellen Vermeersch streed mee om een podiumplaats. De 12 jarige Ellen werd uiteindelijk 5° op slecht 0.083 van brons verwijderd! Bij de beloften C werd Kimberly Grijspeerdt tweede. Omwille van een foutje aan de grond verloor ze jammer genoeg haar Vlaamse Titel. Clubgenote Josephine Billiau werd in dezelfde categorie 12°.

Voor de avondwedstrijd was turnkring Vlamertinge aanwezig met 9 gymnasten !!! Een unicum want geen enkele Vlaamse clubs kon dit record aantal evenaren ! Bij de juniors zorgde Lynn Wolters voor zilver, Kelsey Beheydt eindigde 10°, Kaat Feys 14°, Elsy Voorspoels 22° en Lisa Vancayzeele 28°; Bij de seniors werd Astrid Lannoy 7°, Lore Buyck 8°, Siel Braem 10° en Marlies Debreuck 12°. Voor de C gymnasten was het Vlaams kampioenschap de laatste wedstrijd van dit seizoen ! Op naar het turnfeest!

De juniors seniors B gymnasten konden zich via het Vlaams nog selecteren voor het Belgisch kampioenschap. Alle 4 de meisjes deden dit probleemloos ! De Vlamertingse kleppers namen zelfs nog 3 medailles mee huiswaarts ! Bij de juniors werd Ida Haeyaert 2°. Bij de seniors zorgde Ellen Grillet voor zilver en Sahin Vanysacker voor brons. Bieke Soen eindigde op een mooie 6° plaats.
Benjamins B Callens Flore kan is nog te jong voor het Belgisch kampioenschap maar met een 8° plaats op het Vlaams kampioenschap sloot Flore haar eerste wedstrijdseizoen op schitterende wijze af !

Volgend weekend is het de beurt aan de D gymnasten om te strijden naar de Vlaamse titel. Ook voor hen wordt dit de laatste wedstrijd van het seizoen!
Turnkring Vlamertinge is ook hier massaal vertegenwoordigd ! Niet minder dan 20 gymnasten wisten zich voor deze wedstrijd te selecteren!

Op de foto zie je de pupillen die de beker van de meeste deelnemers kregen over alle voorrondes alsook de medaille winnaars van het Vlaams!


Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.