Je was erbij > Overzicht

Flac Ieper bijzonder actief - Ieper - 20/05/2006

Clubfeest Flac Ieper

Datum 20/05/06 - De jaarlijkse oudermeeting heeft ook dit jaar, ondanks het barre weer, opnieuw veel volk kunnen lokken. Het eenvoudige concept spreekt blijkbaar nog steeds aan. Een team bestaande uit één ouder en één kind legt enkele sportieve tests af met de olympische gedachte in het achterhoofd (deelnemen is belangrijker dan winnen) en beleeft een keitoffe namiddag. De teams gingen tot het uiterste, aangemoedigd door zowel supporters als door concurrerende teamleden. De namiddag werd afgesloten met een heuse bbc. Tussenin werden de atleten gehuldigd die het voorbije veldloopseizoen deelnamen aan minimum vijf veldlopen. Zo komt niet alleen de winnaar in aanmerking voor een trofee maar is deelnemen even belangrijk. Volgende atleten mochten uit de handen van voorzitter Ives Goudeseune een trofee in ontvangst nemen.

Iwein Bau, Bruno Vandenberghe, Renaat Vanoplyners, Bram, Kim en Vic Vandekerckhove, Stefaan Vandermeiren, Filiep Vandekerkhove, Wouter Tiersen, Eddy en Jaimie Demuynck, Chantal Mulleman, Ine Mylle, Lieza Verhalle, Anke Storme, Lieven Decoene, Anton Devos, Lore Quatacker, Jakob Desodt; Sara en Lisa Deleu.


Vlaamse Kampioenschappen te Oordegem

Datum 21/05/06 - Na de mislukte interclub van vorige week kwam Dieter Devos (flac Ieper) zich herpakken tijdens dit winderige Vlaamse Kampioenschap. Met een sprong van 4m60 op de polsstokwedstrijd pakte hij de bronzen medaille. De minder goede weersomstandigheden lieten niet toe om echt goede resultaten te lukken. Jeroen Goudeseune (Flac Ieper) nam deel aan de 400m horden, zijn tijd 59.95. Mathias Rosseeuw (Flac Poperinge) won goud op de 800m en mocht het podium betreden. Net zoals Koen Vandemarliere (zie foto - Flac Poperinge) die op de 3000m steeple zijn tijd -8.59- gevoelig verbeterde en een zilveren medaille naar huis mee bracht.

Dieter Devos

Koen Vandermarlier

Mathias Rosseeuw in het midden

7de 't Schoon Toerke te Anzegem

Datum 20/05/06 - Ondanks het nogal onweerachtige weer kwamen toch nog 133 loopfanaten opdagen. Ook werd onder impuls van Dimitri Caby het wedstrijdrecord gebroken met 30" en dit was een deel te wijten dat de moeilijke klim deze keer met windvoordeel werd afgelegd , maar tevens door de uitstekende conditie van Dimitri. In de achtervolging waren vanaf de derde kilometer Aman Gemada enn Fabrice Laga samen op een tiental meters gevolgd door Alexander Diaz Rodriguez. Op de vijfde plaats Francis Vansteenbrugge, Geert Bekaert (6), Frederik Devuyst (7), Johan De Ketele (8) , Pascal Meirlaen (9) en Filip Vandekerkhove (10)

Bij de masters heren kwam geert Bekaert als eerste over de meet voor Johan De Ketele en Filip Vandekerkhove. Garry Van de Walle , die vorig jaar nog het criterium PARMENTIER SPORT won en nu maar sporadisch meer traint kwam nog toe op een mooie elfde plaats.

Bij de dames was er ook geen maat op Sylvie Verthé . Ze won met één minuut voorsprong op Helga Sivbick en als derde kwam Natalie Tijtgat over de eindstreep . Trouwens een mooi damesveld met verder nog Els Verthé(4) , jaimie Demuynck(5) Sophie Christiaens(6), Marianne Verbauwhede (7), Eleen Vermeer (8) Christiaene Christiaens (9) en Ann Parmentier (10)

Ieperse deelnemers.

Plaats Naam Club Cat. Pl./Cat.
Filiep Vandekerkhove FLAC Ieper M40-50 3
Eddy Demuynck FLAC Ieper M40-50 5
Jaimie Demuynck FLAC Ieper V18-30 2
Roel Vaneyghen FLAC Ieper M18- 4
Chantal Mulleman FLAC Ieper V40+ 7
Patrick Bossue Flac Ieper M50+ 10
Dominique Devreeker FLAC Ieper M40-50 29

Info en foto: Ives Goudeseune

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.