Je was erbij > Overzicht

5 jaar Café Germinal - Koekelare - 04/03/2006

Op zaterdag 4 maart was er eindelijk terug de „The Radio Sounds” met muziek van de jaren ’60,’70, ’80 en 90 in De Germinal. Het werd opnieuw een „Lettenspektakel” met een diepere inhoud en herdenking van Sylvain Tack, destijds oprichter van Radio Mi Amigo die op 9 februari dood in Oudenburg, werd aangetroffen. Patrick Letten zat destijds mee in de organisatie van Leffinge Leuren. Hij was er de werkende kracht waar iedereen op kon rekenen. Patrick Letten is ook de stichter van de populaire mosselfeesten in Leffinge. Zijn Mosselfeesten zijn eigenlijk allemaal begonnen met de maaltijd van de spaarkas van café De Welkom. Dit was het café van mijn zus Martine Letten. In zijn prille periode organiseerde Letten er ook playbackshows. Hij imiteerde er ook Rob De Nijs. In 1986 belandde Patrick Letten in Koekelare. Hij trouwde er met de beeldschone Christine Vermet, ook een familie actief in de horeca. Haar broer Pierre Vermet is medezaakvoerder van de La Noche. Sinds de komst van Letten is Koekelare onveilig, want hij vuurde tal van spektakels af op het publiek waarvan zijn rockfestivals het meest in het oog springen. Toen hij in 2001 café De Germinal overnam, wist Letten zich te ontpoppen tot een grote organisator van rock- en
bluesoptredens. Hij haalde zelfs de groten uit de Amerikaanse blues naar ons dorp zoals Julien Sas, Phil Clayton, Rob Orlemans.

5 jaar Letten in Germinal

Café De Germinal in Koekelare bloeit dankzij Letten meer dan ooit tevoren. Het café telt twintig clubs die van De Germinal hun clublokaal hebben gemaakt. Precies opdat deze clubs trouw zouden blijven aan De Germinal, organiseert Patrick Letten nu voor de derde maal „The Radio Sounds”. Het is een teruggrijpen naar de muziek waarmee hij is opgegroeid. Het is tevens ook de gelegenheid bij uitstek om de prestigieuze Radio Mi Amigo te herdenken. Ondertussen zal er ook een ode gebracht worden aan Sylvain Tack, de man die startte met de zeezender Radio Mi Amigo. Sylvain werd op 9 februari dood aan getroffen in Oudenburg. Het is ook de man achter het popmagazine „Joepie”. Midden jaren “70 was de zender in Vlaanderen populairder dan Radio Veronica en Noordzee./ Om 12u00 ’s nachts zal in de Germinal een herdenkingsjingle van Radio Mi Amigo weerklinken.Daar zullen de deejays Jean-Marie en Glenn, destijds radiomakers van Radio Kompas voor zorgen. Zelfs na de dood van Tack, blijft Radio Mi Amigo verder leven. Letten wilde de mensen ook hiervan laten genieten door consumpties aan 1 euro aan te bieden. Hiermee vierde Letten tevens zijn 5-jarig bestaan. Hij liet ondertussen de zaal volledig opfrissen, installeerde een vernieuwde toog, tafels en stoelen en zorgde voor een nieuwe WC die speciaal toegankelijk is voor de mindervaliden.

Hieronder heel wat foto's.


(tekst en foto's Andy Vermaut)

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.