Je was erbij > Overzicht

Start toeristisch seizoen - Kemmel - 21/03/2006

Op dinsdagavond 21 maart 2006 vond in het bezoekerscentrum De Bergen te Kemmel de start plaats van het toeristisch seizoen 2006 van de gemeente Heuvelland.

Inleiding door toerismemedewerker Johan Vandelanotte die het had over de nieuwe brochure, het daarin gebruikte beeldmateriaal en een overzicht van de actieve recreatiemogelijkheden in Heuvelland. Daarnaast spelen kunst en cultuur, de vele evenementen, de Eerste Wereldoorlog en de gastronomie een belangrijke rol in Heuvelland.

Een bomvolle zaal.

Jan Yperman stond als regisseeur in voor de nieuwe dvd "100 % Heuvelland". Hij filmde bijna 8 1/2 uur en reduceerde dit tot 28 minuten en 36 seconden film. In totaal staan er op de dvd zo'n 400 sequenties. Er werd vooral gefilmd in de maanden september en oktober waar weel wandelaars het Heuvelland doorkruisen en de landbouwers overal hun werk doen.

Klik hier voor het persbericht.

Tot slot volgde schepen Geert Vandewynckel, tevens voorzitter van de VVV: "We zijn vandaag 21 maart, het begin van de lente. Het is bijna 100 jaar geleden dat de eerste bezoekers naar Heuvelland kwamen. ... We hebben het voorbije jaar heel wat gerealiseerd. Denken we maar aan de dorpsonthaalpunten, het nieuwe Heuvelland Magazine, de film 100% Heuvelland en de nieuwe brochure die in 3 talen wordt gerealiseerd".

Hij vervolgde: "De VVV kende het afgelopen jaar een belangrijke stijging van het aantal leden, nl. van 110 naar 180. Toerisme wordt elke dag belangrijker. We willen de lat hoger leggen. Onze medewerkers die nu een GESCO-statuut hebben, zullen binnenkort in contractueel verband werken. En er komt een nieuwe functie waarvoor zich veel kandidaten hebben gemeld".

De voorzitter besloot als volgt: "We moeten nieuwe producten en diensten ontwikkelen. Twee problemen in Heuvelland zijn de Kosmos in Westouter en de oude buizenfabriek in Wijtschate waar iets mee moet gebeuren. Het Landbouwmuseum en De Bergen moeten jongeren aantrekken en de bunker onder de Kemmelberg zal in het najaar toegankelijk worden. Laten we ons allen samen inzetten voor het toerisme in Heuvelland".


Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.