Je was erbij > Overzicht

Dorpsfeest op Molenhof - Koekelare - 10/06/2006

Daar bij die molen, die oude molen

Op zaterdag 10 juni organiseerde het Molenhofcomité met voorzitter Lucien Debou, bestuursleden Roger Philppaerts, Monique Devreker en Frans Deseyn een bijeenkomst om alle bewoners en eigenaars van appartementen samen te brengen. Op een paar uitzonderingen na, waren 95 procent van alle bewoners aanwezig.

Het Molenhof in Koekelare is gelegen nabij de oude molen van 1835. Het is nog steeds een prachtig staaltje van hoe archeologisch erfgoed niet gesloopt wordt, maar in feite wordt behouden. Bij de verlening van de bouwvergunning, begin 2002, stelde het Koekelaarse gemeentebestuur immers dat de molenromp behouden moest blijven. De 15 meter hoge kuip, opgetrokken in gele baksteen werd gerenoveerd. Het molengebouw werd zelfs het uithangbord van residentie Molenhof met uitgebreide luxeappartementen. Het gelijkvloers van de molenromp is immers geïntegreerd in het KBC-bankgebouw. Een 10-tal jaar geleden was de vrees niet ongegrond dat de molenromp zou verdwijnen - getuige daarvan is een artikel in het Volk van 9 september 1995. Er waren toen verzuurde stemmen die de oude molen liever weg wilden. In de toekomst zouden sierwieken het geheel nog extra kunnen opfleuren. Het dorpsfeest vond plaats in grandeur met schitterend weer in de schaduw van de oude molen.

Roger Philippaerts„Dit feest hier in een legertent op de parking achter de molen, zorgt ervoor dat we de mede-eigenaars beter leren kennen. Deze verbroedering zorgt voor een prettige sfeer in het samenwonen in deze blok. Iedereen staat hier voor iedereen klaar. Elk probleem dat je hebt, wordt dan ook opgelost. Onlangs liet iemand zijn sleutel vallen onder de lift… Die hebben we er samen uitgehaald. Er gaat iemand op reis, wel dan wordt er afgesproken om de bloemen water te geven enz.” Roger Philippaerts (is van Lubbeek) en alhier in Koekelare komen wonen omdat zijn dochter in Ichtegem woonachtig is. Roger Philippaerts: „Koekelare. Dat is bijna een stad. Ik vind het fantastisch om hier te wonen. Ik hou van deze gemeenschap en voel me hier ten volle thuis.” (Andy Vermaut)

De mede-eigenaars koppelen het nuttige aan het aangename en vieren elk jaar feest omdat ze allen toevallig samen wonen…daar bij die molen, die oude molen.

Info en foto: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.