Je was erbij > Overzicht

40 gratis proeflessen verleiden Ieperling - Ieper - 01/06/2006

In 2005 waren er meer dan 300 deelnemers aan de Ieperse proeflessenweek. Dit jaar worden dat er ongetwijfeld nóg meer: liefst 14 vorminginstellingen bieden samen 40 gratis proeflessen aan! Zoek je als volwassene een leerrijke en leuke hobby? Kom alvast even proeven van het aanbod!

We zijn allemaal van nature nieuwsgierig. We willen weten waarom iets werkt, hoe het komt dat iets gebeurt, hoe we het best en het eenvoudigst iets kunnen bereiken. Zo leren we onbewust alle dagen weer iets bij. Voor iets ingewikkelder dingen kan je wat meer tijd uittrekken en een cursus volgen, en er zijn heel wat instanties die staan te popelen om je te ontvangen.

Ga je graag op vakantie naar Italië en wil je met zwierig Italiaans je pizza kunnen bestellen? Ben je benieuwd naar die Chinese gezondheidstrainingen voor lichaam én geest? Wil je leren hoe je met klei een waar kunstwerk kan leren maken? Liever op alles voorbereid met reanimatietechnieken en wondzorg? Wil je leren goochelen met Google? Een video leren bewerken op je computer? Of wat exotischer: Arabisch of Chinees leren? Of lekkerder: wijn leren proeven! Wil je inzicht krijgen in de rijke geschiedenis van de muziek? De uitgebreide muzieksoftware ontdekken?

Het kan allemaal! Van 7 tot 17 juni kan iedereen die dat wil tijdens de proeflessenweek in Ieper gratis een kijkje komen nemen: wat voor soort lessen zijn er, hoe lang duren de lessen, op welke momenten in de week kan je een cursus volgen,… Je kan rechtstreeks met de leraar praten over de inhoud van de lessen. Alles geheel vrijblijvend natuurlijk. Het enige wat je moet doen is vooraf inschrijven voor een proefles. Raadpleeg de folder voor alle details!

Bijkomende info:

Liefst 14 vormingsinstellingen bundelen de krachten en tonen het beste van zichzelf: CVO Westhoek-Westkust, VDAB, Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst, Syntra-West, Cervo-Go, VormingPlus, EduWEST.be, Bijleren in de Westhoek, Dienstencentrum Westkant, Dienstencentrum De Kersecorf, Rode Kruis Ieper, Vlaamse Kruis, CultuurCentrum Ieper. De Stedelijke Openbare Bibliotheek heeft in de aanloop naar de proeflessenweek extra aandacht voor het levenslang en levensbreed leren.

Voor meer uitleg over de lessen kan je de uitgebreide folder afhalen in de bibliotheek, het stadhuis, het cultuurcentrum, of bij één van de deelnemende partners. Voor meer info over het project kan je terecht bij cultuurbeleidscoördinator Alexander Declercq, Sint-Jacobsstraat 1, 8900 Ieper, tel. 057 239 311, mail cultuurbeleid@ieper.be.

Hieronder een aantal foto's van het startmoment op donderdag 1 juni 2006:

Info en foto's: Alexander Declercq, Cultuurbeleid Ieper.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.