Je was erbij > Overzicht

UNIZO regio Westhoek opgericht - Diksmuide - 19/06/2006

Nog meer slagkracht in de regio

Op maandag 19 juni 2006 vond in Salons St-Germain in Diksmuide de stichtingsvergadering plaats van UNIZO Regio Westhoek. Deze regiovorming kadert in een volledige reorganisatie van UNIZO. Deze reorganisatie is er op gericht alle leden, bestuurders en klanten een gelijkwaardige service te garanderen qua belangenbeharting, advies, netwerking en betalende diensten, ongeacht hun sector of regio. UNIZO Westhoek is één van de 11 nieuwe regio's die in Vlaanderen werden opgericht na een fusie tussen de regio's Diksmuide, Ieper, Poperinge en Diksmuide. De 4 plaatselijke UNIZO-kantoren in de Westhoek waar leden terecht kunnen blijven uiteraard gehandhaafd. Naast de vier dienstensecretariaten telt regio UNIZO Westhoek ook 23 lokale UNIZO-afdelingen en een groeiende KMO Contact werking waar ondernemers zich verenigen en het belang van de ondernemers maximaal wordt verdedigd. Het dagelijks management van UNIZO Westhoek wordt waargenomen door Petra Breyne, regiodirecteur Westhoek die zal worden bijgestaan door een team van een viertal medewerkers.

Tijdens de stichtingsvergadering van UNIZO regio Westhoek werd Erwin Van der Kelen door de voltallige Raad van Bestuur unaniem benoemd tot regiovoorzitter. Erwin Van der Kelen is 50 en bekend als zaakvoerder van Hostellerie Kemmelberg. Samen met zijn echtgenote baat de kersverse regiovoorzitter een bloeiende zaak uit in de Westhoekheuvels en biedt momenteel werk aan 11 medewerkers. In zijn toespraak legde de nieuwe voorzitter de nadruk op het Westhoekgevoel en dit te vertalen in de verdere promotie van onze streek. De nieuwe voorzitter hecht énorm veel belang aan het economisch belang van deze regio en de nieuwe kansen die dit kan bieden. "Ondersteunen van innovatieve bedrijven, het economisch belang van toerisme, promotie van het zelfstandig ondernemen,… het zijn enkele belangrijke uitdagingen waar de nieuwe UNIZO regio Westhoek voor staat", aldus Erwin Van der Kelen. "Maar vooral syndicale thema's zoals veiligheid, ruimte om te ondernemen, … moeten bovenaan de UNIZO-agenda staan!" In zijn belangrijke rol als voorzitter wil Erwin Van der Kelen de lokale ondernemersafdelingen motiveren om verder werk te maken van een lokaal ingebed ondernemersnetwerk ten dienste en in het belang van de zelfstandige ondernemers in de Westhoek en van de leden in het bijzonder.

Vlnr. Karl Mortier (Coördinator KMO werking, communicatie), Ruth Decramer (Adviseur Ondernemersvereniging), Erwin Van der Kelen (Regiovoorzitter), Petra Breyne (Regiodirecteur), Caroline Veryser (ledenadministratie), Veerle De Buck (ledenadministratie).

Info en foto: Unizo regio Westhoek

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.