Je was erbij > Overzicht

Opening sani-stations - Kortemark - 01/07/2006

Op zaterdag 1 juli 2006 werden de nieuwe sani-stations, geplaatst op de nieuwe parking aan de sporthal te Kortemark officieel in gebruik genomen. De stations laten mobile homes toe hun afvaltank te lozen en te spoelen. Daarnaast kan er ook vers water worden getankt. Dit ging door ter gelegenheid van een weekend voor zwerfwagens dat doorging op de sportterreinen te Kortemark en waarvoor 85 wagens ingeschreven waren. Tijdens het weekend werden tal van sportactiviteiten georganiseerd. Hieronder een foto en het openingswoord van de schepen van sport.

Beste aanwezigen,

Ongeveer een zestal jaar terug waren sommigen van u reeds hier in Kortemark te gast gedurende een weekend op de parking voor de sporthal, waar nu de service flats zijn opgetrokken. Op de toenmalige receptie, de zondagvoormiddag, wanneer het net zo mooi en zo warm was als nu, werd na menig glas, de belofte gedaan om bij komende veranderingswerken te zien naar mogelijke plaatsen voor sani - stations voor zwerfwagens.

Het gemeentebestuur is zijn belofte nagekomen en op heden zijn wij hier tezamen voor de officiële ingebruikname van deze sani - stations. Wij weten dat nog niet alles tip top in orde is. Zo dienen er nog de nodige verkeersborden worden aangebracht en kan de in- en uitrit op de parkeerstrook voor zwerfwagens nog wat praktischer aangelegd worden, maar het essentiële is reeds voorhanden.

Wij hopen hiermee jullie groeperingen een plezier te doen en hopen dat er heel wat gebruik zal worden gemaakt van deze voorziening. Het gebruiksgeld wordt vastgelegd op één euro per beurt. Daarnaast kunnen de mensen die hier komen om te overnachten ook gebruik maken van de douchemogelijkheden in de sporthal en dit normaal voor de som van 2,5 euro per gezin (het juiste bedrag dient nog te worden vastgelegd in de gemeenteraad, doch dit is het voorstel). Daartoe volstaat het om het bureel van de sporthal binnen te lopen en daar te vragen om te mogen douchen.

U ziet het, Kortemark wil een gebruiksvriendelijk imago opbouwen voor mensen die er voor kiezen op dergelijke manier te reizen. Om te bewijzen dat wij gebruiksvriendelijk willen overkomen biedt het gemeentebestuur u ook graag deze receptie aan. Ten titel van info: Ieder wagen heeft bij aankomst gisteren een infobrochure van Kortemark, een Westhoekje en een Recreatiegids van West-Vlaanderen ontvangen. Maak er zo veel mogelijk gebruik van. Wij hopen dat het jullie de rest van dit weekend verder heel goed meevalt hier in Kortemark en dat wij velen van u in de toekomst nogmaals mogen ontmoeten, al dan niet hier op de voorbehouden plaatsen voor zwerfwagens.

Laten wij nu het glas heffen op de sani-stations, op ons aller gezondheid en laat het jullie smaken.

Info en foto: Roger Godderis - Sportfunctionaris Kortemark.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.