Je was erbij > Overzicht

Start werkjaar Toerisme Westhoek - Beauvoorde - 20/02/2006

Op maandag 20 februari werd het startschot gegeven van het werkjaar voor Toerisme Westhoek. Het gebeuren vond plaats in OC De Caroline te Beauvoorde en kon rekenen op een massale belangstelling.

V.l.n.r. Johan Martin (regioverantwoordelijke Toerisme Westhoek), gedeputeerde Jan Durnez, Jan Dhondt (Westhoekjes) en Erik Eloy (Toerisme Westhoek).

Johan Martin leidde de avond in goede banen: "We hebben een nieuw infokrantje 'Fietsen en wandelen in de West-Vlaamse Westhoek' gerealiseerd op 20.000 exemplaren, de 3e Westhoekvoordeelpas biedt 38 EUR voordeel en telt 100 deelnemers, we hebben een nieuwe cover voor de logiesbrochure en de 7e editie van Westhoekjes rolde van de pers. We hebben in 2005 ruim 40.000 kaarten verkocht van het fietsnetwerk Westhoek. En op 21 mei 2006 is er een fietsfeest in de Westhoek", aldus de herstellende regioverantwoordelijke.

Het eerst was Jan Verfaillie aan de beurt: "Beauvoorde is mijn dorp. Ik woon er nog steeds. Beauvoorde heeft zijn naam te danken aan gastronomie en toerisme. Denken we maar aan de fiets- en wandelroutes, de poëziedagen, de artiestenmissen, de autoroute Bachten de Kupe, enz... Ook de streekproducten spelen een belangrijke rol in Beauvoorde. Het waterkasteel is hét visitekaartje van Beauvoorde. Het verwelkomde 7.000 bezoekers in 2006. Ik wens de mensen van Westtoer proficiat met de vele realisaties", aldus de tevreden burgemeester.

Gedeputeerde Jan Durnez was de volgende spreker in de rij. Hij had het over 10 jaar gebiedsgerichte werking binnen de provincie West-Vlaanderen. "We hebben elkaar nodig, samenwerking met private partners is noodzakelijk en de grenzen vervagen. We moeten zeer goed zijn door goed te werken en goede ideëen te hebben. De samenwerking met Duinkerke wordt steeds intenser. Denken we maar aan de samenwerking inzake water, hospitalen en fietsroutes. In de periode 2000-2006 werd 40 miljoen EUR geïnvesteerd in de streek. Ik doe een oproep aan de Vlaamse overheid om in de periode 2007-2012 voldoende middelen ter beschikking te stellen aan het platteland", aldus Jan Durnez.

Hij besloot: "In 2007 zullen 3 belangrijke missing links gerealiseerd worden: de ontsluiting van de militaire bunker aan de voet van de Kemmelberg, de fietsverbinding naar Komen langs de oude vaart en de verbinding van de oude spoorweg Langemark-Kortemark (fiets). We hebben de belforten op het werelderfgoed gekregen en doen nu ons best om de abdij van Sint-Sixtus, het 8ste wereldwonder, ook op deze lijst te krijgen".

Een bomvolle zaal.

Gedeputeerde Patrick Van Gheluwe en tevens voorzitter van Westtoer, gaf een overicht van 2005 en blikte ook vooruit naar 2006. Klik hier voor de integrale tekst van zijn toespraak.

Schepen van toerisme van Stad Veurne Jef Goens kwam daarna aan de beurt. "In 2005 kregen we ruim 23.000 vragen naar informatie of + 22% ten opzichte van 5 jaar geleden. We hebben een forse uitbreiding van het aantal logieskamers gekend, het Bakkerijmuseum haalt 20.000 bezoekers per jaar, we willen in 2006 meer dan 10.000 bezoekers aan de gerenoveerde zalen van het Stads- en Landshuis, er wordt heel wat gewandeld in Veurne en er is van alles te doen in Veurne".

Tot slot Jan Dhondt die het had over de 7e editie van de toeristische gids "Westhoekjes".

Nadien was het tijd voor een goed glas en proeven van hoeveproducten.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.