Je was erbij > Overzicht

Gezinsdag VLD - Kortemark - 13/08/2006

Onder massale belangstelling maakte de VLD op zondag 13 augustus ll. tijdens de Gezinsdag hun lijst bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zoals eerder aangekondigd, wordt de lijst aangevoerd door huidig oppositieleider, Toon Vancoillie uit Kortemark, die in het verleden reeds 6 jaar Schepen van Financiën was. Op twee staat VLD- Gemeenteraadslid Stefaan Vercooren uit Zarren en vervolgens komt het vrouwelijk duo met Magda Vandecappelle, VLD-Gemeenteraadslid uit Kortemark en Lieve Ampe, Gemeenteraadslid uit Handzame. Eerste nieuwkomer is Ronny Vierstraete , de gekende uitbater van café de Warande uit Werken.

Uit de deelgemeente Kortemark volgen dan ook nog: Gemeenteraadslid Emmanuel Desimpel, OCMW-raadslid Lia Dereu-Deketelaere , de nieuwkomers Diana Pollet en Sven Decaesstecker, deze laaste gekend als deelnemer aan de Paralympics en tevens Kortemarks Sport-Ambassadeur. Uit Handzame komen vervolgens 5 nieuwe kandidaten: Dries Uyttenhove, Ilse Blondé, Iris Plaisier, Petra Provoost-Marchand en Charlotte Dhoop. Marnik Vanbecelaere uit Zarren, Christel Hosten-Boeten en Tom Cornette uit Werken, staan eveneens voor het eerst op de lijst.

Nieuwkomer Martine Cafmeyer, Gemeenteraadslid Emiel Mortier en OCMW-raadslid Mark Pollentier staan als tweede Kortemarks blok net voor de lijstduwer en het andere lokale boegbeeld van de VLD : Johan Braem uit Handzame, tevens Voorzitter van de partij.

Tijdens de voorstelling van de 21 kandidaten was lijsttrekker Toon Vancoillie trots te kunnen melden dat zijn enthousiaste en vernieuwde ploeg bijna zeker de jongste gemiddelde leeftijd zal tellen.Niettemin is er geen gebrek aan ervaring , want 9 mensen zijn momenteel gemeente- of OCMW Raadslid.

Senator Jean-Marie Dedecker kwam ook VLD Kortemark een hart onder de riem steken.

De overige mensen die reeds aan een verkiezing deelnamen, samen met de nieuwelingen vormen nu al een hechte groep die zich willen inzetten voor wat men met VLD Kortemark wil bereiken: Terug Blauwe lucht boven Kortemark !

Er was uitgebreide kinderanimatie voor de 100 aanwezige kinderen, m.m.v. Creafun.

Info en foto's: Mark Pollentier.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.