Je was erbij > Overzicht

Wielerhoogdag - Koekelare - 20/08/2006

Op zondag 20 augustus 2006 greep de wielerhoogdag Koekelare plaats. Het is reeds de 4de editie en een combinatie van het nationaal kampioenschap van de posterijen en een wedstrijd met de lokale wielerhelden… Ondanks het slechte weer, kwam relatief veel volk opdagen...Er was dan ook regen en zonneschijn.

Dit kampioenschap is ook voor de Belgische post een vaste waarde geworden. De post vraagt dit nu al zelf aan Koekelare om dit te organiseren. Elke postbode in dit land werd daarom aangeschreven. De informatiecampagne voor dit evenement is dus enorm vergroot. Het gaat om 30000 mensen die hierover werden geïnformeerd. Het zorgt er mede voor dat vele postbodes overal in het land Koekelare weten liggen. De organisatie krijgt ook steun vanuit de provincie en kan steeds rekenen op de medewerking van het motorteam onder leiding van Ludo Vanbavinckhove die trouwens aanwezig is met 8 motors. Een van de deelnemers is de bekende Jef Devos. Aan deze organisatie werkt verder nog Ludwina van ’t Hoekje mee, Danny Gotelaere en zijn vrouw Marijke, Filip Vandenberghe, Willy Vannieuwkerke, Marc Ampoorter, Kenneth Ampoorter, André Villeyn (hoofd civiele bescherming), Dirck Devreker.

Voor wat het Nationaal kampioenschap de Posterijen betreft, zag het programma er als volgt uit…Om 13u00, heren -35 jaar, afstand 79,5 km (15 ronden van 5.3 km), om 15u15 heren 35 – 45 jaar, start om 15u15, afstand 63,6 km (12 ronden van 5.3 km), om 15u15, heren + 45j en dames (afstand 47,7 km) – 9 ronden van 5,3 km. Het parcours omvat start aan de Sterrestraat, Dorpsstraat, Marktplein, Brouwerijstraat, Zuidstraat, Veldstraat, Litterveldweg, Brugse Heirweg, Sterrestraat.

Resultaten kampioenschap van De Post

1. Andy Roskam (Ruisbroek) – 35 jaar
2. Danny Vandebeek (Heers) 35-45 jaar.
3. Pierre Baeklandt (Zandhoven) + 45 jaar

Vrouwelijke Postkampioene Marleen Wostyn (Lichtervelde)

Waar iedereen uiteindelijk voor kwam is het kampioenschap van Koekelare. Dit is een wielerwedstrijd voor de dorpsgenoten en de wielertoeristen, aangesloten bij de Koekelaarse wielerclubs. De deelnemers +15 j, mochten geen vergunninghouder zijn van de BWB, WAOD, Cyclosportieven, enz… Er werd gestart om 17u30. De heren moesten 10 ronden van 5, 3 km afleggen, dus een totaal van 53 km. De dames legden 6 ronden af, dus 31, 5 km en kregen uiteraard wat voorsprong. Het parcours was dezelfde als dat van het nationaal kampioenschap de posterijen. Hiervoor werd ingeschreven in 't Hoekje.

De wielerhoogdag Koekelare werd uiteindelijk gewonnen door Dirk Ampoorter, schepen van sport van Koekelare in een nipte strijd die hij voerde met Luc Vermote.

Kampioenschap Koekelare:

 • Algemeen kampioen Dirk Ampoorter
 • Vrouwelijk kampioene Carmen Ampoorter.

Categorie + 45 jaar en -35 jaar Luc Vermote en Denny Robaert.

Verder fietste Hans Gilles met de betere fiets, Joost Desloover zette de bloemetjes buiten, Kristof Vanhee had zijn beste schoenen aan en koerste met dynamiet in de kuiten, Niek Viaene haalde brons in zijn categorie en dit na een valpartij in Bekegem de week ervoor. Verder was er nog Tine Tanghe, Alexander Moeyaert en nog vele Koekelaarse vedetten. Met blinkende oogjes kijken andere gemeentes naar deze puike organisatie.

20 augustus 2006 was dan ook letterlijk in Koekelare een hoogdag voor het fietsgebeuren in onze gemeente.

Dank aan Andy Vermaut de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.