Je was erbij > Overzicht

Persconferentie Wielerkampioenschap Mivos - Koekelare - 12/08/2006

Wielerkampioenschap MIVOS. Mivos staat voor Midden West-Vlaams overleg voor de Sport. Dit overkoepelend orgaan bevat de sportdiensten van volgende gemeenten: Ichtegem, Diksmuide, Gistel, Oudenburg, Kortemark, Lichtervelde, Hooglede, Koekelare. Naast deze burensportdienst zijn er nog 7 andere burensportdiensten die ervoor zorgen dat 60 van de 64 gemeenten opgenomen zijn in de intergemeentelijke samenwerking. Voor wat het ontstaan van dit kampioenschap betreft worden tot nu toe volgende wedstrijden georganiseerd. Een wielerwedstrijd begin juli in deelgemeente De Mokker, wedstrijd voor internationale liefhebbers kermisdonderdag in het centrum van Koekelare (Sportcomité), een wedstrijd voor internationale liefhebbers eind september in Bovekerke, wedstrijd voor juniores met de lentekermis (Sportcomité), wedstrijd voor internationale liefhebbers in het voorjaar in Bovekerke (Eric Huyghe), Nationaal Kampioenschap der Posterijen (dit jaar reeds voor de 4de maal in Koekelare, organisatie Wielerhoogdag Koekelare o.l.v. Dirk Ampoorter), kampioenschap van Koekelare voor wielertoeristen (Wielerhoogdag Koekelare o.l.v. Dirk Ampoorter). Het is de Koekelaarse schepen Dirk Ampoorter die op de algemene vergadering van het beheerscomité van Mivos, het voorstel deed om een wielerwedstrijd te organiseren vergelijkbaar met het kampioenschap van Koekelare, maar dan voor alle 8 MIVOS- gemeenten. Hierop waren alle schepenen en sportfunctionarissen aanwezig.

Het kampioenschap zelf gaat door op zaterdag 2 september 2006 vanaf 14u00 in het centrum van Koekelare. Volgende categorieën komen aan bod: heren - 40 (geboren in '67 of later) - 66 km start om 14u00, dames - 40 (44 km start om 14u00), heren + 40 (geboren in '66 of vroeger) 66 km start om 16u00, dames + 40 (44 km start om 16u00). Deelname is gratis, maar er wordt wel 5 euro borg gevraagd voor de borstnummers.

Inschrijven kan vooraf op de sportdiensten van alle MIVOS-gemeenten Sportdienst Eernegem Bruggestraat 104a op 059/29.00.00, Sportdienst Oudenburg, Bekestraat 16n 059/26 53 37, Sportdienst Diksmuide, Pluimstraat 18, 051/51 04 26, Spordienst Gistel, Heyvaertlaan 18 059/27 02 17,Sportdienst Hooglede, Marktplaats 1, 051/20 30 30, Sportdienst Lichtervelde, Zandstraat 15, 051/72 30 66, Sportdienst Kortemark, Ichtegemstraat 28, 051/56 60 43, Sportdienst Koekelare, Belhuttebaan 40, 051/58 92 04 Aanmelden voor de inschrijving is voorzien in café 't Kroegje. De prijsdeling is achteraf in De Germinal.

Voor de heren zijn er in beide reeksen 25 geldprijzen voorzien met een totale waarde van 640 euro. De eerste van elke reeks wint maar liefst 35 euro en krijgt de kampioenentrui: Mivos-kampioen 2006. Voor de twee damesreeksen zijn telkens 5 geldprijzen voorzien met een totale waarde van 210 euro. De eerste dame ontvangt eveneens de kampioenentrui en de som van 30 euro. De enige sponsor van dit evenement is Era-kantoor Vanbeckevoort uit de Ijzerlaan in Diksmuide. De sponsor maat dit evenement mogelijk en is na evaluatie bereid de komende jaren ook te sponsoren als de koers wordt georganiseerd in een andere gemeente. Dit jaar wordt het Kampioenschap voor de eerste maal georganiseerd. De volgende jaren zal het in één van de andere 7 Mivos-gemeenten plaatsvinden. Bedoeling is dus dat het ieder jaar in een andere gemeente plaatsgrijpt. Misschien moet er na het kampioenschap van Mivos, eens gedacht worden aan een kampioenschap van West-Vlaanderen voor wielertoeristen.

Dank aan Andy Vermaut voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.