Je was erbij > Overzicht

Artistiek Alveringem - 11/08/2006

Tentoonstelling in het gemeentehuis “Wyckhuize” (Alveringem) vanaf 13 augustus tot 17 september 2006

Als je half augustus tot half september in Alveringem passeert: spring eens binnen in het gemeentehuis “Wyckhuize”, daar wordt voor de derde maal, naar aanleiding van de Wyckhuizefeesten, kunst ten toon gesteld. Artistiek Alveringem is een bundeling van plaatselijke kunstenaars: schilders, boetseerders en keramisten , beeldhouwers, glasblazers, fotografen…..

Uiteraard is voor Alveringem ‘t Ateljeetje in Hoogstade de trekker en bezieler. De figuur van Martha Pluis als lesgeefster is daar niet vreemd aan. Je staat versteld wat de kunstenaars gerealiseerd hebben. Gegarandeerd dat je blijft “plakken”. Of je nu uit Alveringem zelf bent, of bij toeval passeert, je zult ongetwijfeld een en ander be-wonder-en en ver-wonder-d zijn. Omdat het gemeentehuis zo gastvrij is gaat de tentoonstelling door vanaf de Wyckhuizefeesten tot Alveringem kermis.

Dit alles kan niet zonder de actieve en reeds jarenlange medewerking van de Dienst Toerisme en Cultuur van Alveringem, waarvoor duizendmaal dank.

Voor de niet ingewijden: de tentoonsteling loopt van 13 augustus tot en met 17 september in het gemeentehuis “Wyckhuize” te Alveringem. U kunt dit gebeuren elke werkdag bezoeken van 9 uur tot 12 uur en van 13 uur 30 tot 16 uur 30, in de weekends in de namiddag (14- 17 u).

Hieronder een aantal foto's n.a.v. de opening op vrijdagavond 11 augustus 2006.

Uiteraard eerst een aantal korte toespraken.

Voorzitter van de cultuurraad Pol Breyne: "35 artiesten bij elkaar krijgen is geen sinecure. Dit soort evenementen volhouden en waarderen kan enkel dank zij de actieve medewerking van het gemeentebestuur, de dienst cultuur, de kunstenaars en de vele verenigingen. Naar de volgende legislatuur doe ik een oproep om ons opnieuw ruimte te geven. Proficiat aan iedereen die aan deze 15e editie heeft meegewerkt."

Schepen van cultuur Gerard Liefooghe: "Het niveau van deze editie is hoog en vele disciplines komen aan bod. Dank aan de kunstenaars en de vele medewerkers. De betrokkenheid van de inwoners van Alveringem is belangrijk. Sedert kort kreeg de gemeente een erkenning onder de vorm van subsidies van het kabinet van minister Anciaux. Of deze subsidie veel zal veranderen is maar de vraag want vandaag is Alveringem reeds een stukje van het paradijs."

Burgemeester Marc Wackenier mocht de tentoonstelling officieel openen: "In de folder van de tentoonstelling vind ik het woord hobby terug als rode draad. De hobby is voor vele exposanten passie en liefde geworden. Opnieuw mogen we meer dan 30 artistiekelingen verwelkomen. De vriendschap binnen de groep is belangrijk. Op naar de volgende 15 edities!"

Coordinator Herman Pannecoucke ging in zijn cursiefje dieper in op het verloop van een opening met eerst de toespraken, vervolgens een criticus aan het woord en tot slot de receptie: "Vaak onthoudt men alleen het laatste".

Groepsfoto.

In Alveringem hebben ze een speciaal gulden boek dat bij elk evenement verder aangevuld werd. Hierbij de pagina voor de 15e editie van Artistiek Alveringem.

Aan de linkerkant worden dan de commentaren geschreven.

Nog enkele beelden van de tentoonstelling.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.