Je was erbij > Overzicht

De droom van Luc Debou werd werkelijkheid - Koekelare - 16/04/2006

Een menselijk gebaar van koerscomité GP Eric Huyghe

Enkele jaren geleden opperde onze mindervalide medemens Luc Debou een grote droom. Hij wou ooit eens een rit maken met een limousine zoals Amerikaanse filmsterren mee rondreizen. Een droom die voor Luc Debou werd gerealiseerd door toedoen van schepen Eric Huyghe, Robert Vande Caveye, Frank Volcke, Freddy Vancouillie, Marc Standaert, Ivan Delrue en Jeffrey Verbeke.

Voor Luc Debou zal zondag 16 april wellicht altijd in het geheugen gegrift staan. Dankzij het koerscomité GP Eric Huyghe Bovekerke en de American Limoservice van Jeffrey Verbeke (28) kon zijn stoutste droom die hijzelf als bijna onmogelijk realiseerbaar zag, worden gerealiseerd. Luc Debou mocht het traject van de Bovekerkse koers afleggen met de Lincoln towncar uit Florida. Dit is de laatste nieuwe limousine die er momenteel op de markt is. De limousine is zomaar eventjes 9 meter lang en de langste wagen die in België is gehomologeerd. Deze is voorzien van alle mogelijke opties zoals DVD-speler, flatscreen tv, airco,
champagnebar en luxueuze sterrenhemel. Luc Debou mocht er in de limousine ook als eerste Champagne drinken terwijl hij de Bovekerkse koerswegen kon aanschouwen. De ogen van Luc Debou glinsterden. Dit was waarlijk een unicum die schepen Eric Huyghe met zijn koerscomité heeft weten te realiseren. Maar er is nog meer… Eric Huyghe nodige ook enkele omstaanders ter plaatse uit om mee de rondrit te aanschouwen en getuige te zijn van de realisatie van de droom van Luc Debou. Zo konden er in totaal 8 personen in de limousine. Luc Debou mocht na afloop ook aanschuiven om een lekker stukje côte à l’os met frieten te eten en dit alles aangeboden door het koerscomité Eric Huyghe. Wellicht zal Luc Debou deze geste nooit vergeten.

Eric Huyghe vertelt: „Het is al enkele jaren geleden dat ik hoorde dat Luc Debou deze fantastische droom had. Ik heb dit al altijd willen realiseren. Het is een prachtige ervaring geweest en het strekt onze Bovekerkse koers tot eer dat we meer doen dan enkel een koers organiseren. We wilden ook iets doen voor de mensen die niet dezelfde mogelijkheden als wij hebben. Luc Debou heeft het niet gemakkelijk. De man weet zich toch sociaal te ontplooien op onze gemeente. Hij is onder andere ook voorzitter van de supportersclub van Steve Ramon. Hij zet zich in voor de gemeenschap en daarom wilden wij hem eens iets teruggeven. Precies omdat hij het typevoorbeeld is van een mindervalide medemens die niet bij de pakken blijft zitten, maar zich ten volle inzet voor zijn passies. Ik heb dit zeer graag gedaan en ben nog veel meer blij met het feit dat Luc Debou zelf zo gelukkig is. We leven maar één keer, hé en moeten leren ons best doen voor elkaar,” aldus Eric Huyghe. Voor één keer was Luc Debou de VIP der VIPs. Hij maakte dan ook van zijn status gebruik en vroeg lachend aan chauffeur Jeffrey Verbeke of hij eens mocht telefoneren met de autofoon?

Eric Huyghe realiseerde samen met zijn koerscomité de droom van Luc Debou. Luc Debou was waarlijk ontroerd, maar gedroeg zich als een echte
VIP. De Amerikaanse Limo werd ter beschikking gesteld door Jeffrey Verbeke, www.americanlimo.be of info@americanlimo.be, Ringlaan 63, 8680 Koekelare, tel 051-58 83 75, fax 051-58 31 22, gsm 0478-32 61 97.

Dank aan Andy Vermaut voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • naam van de fotograaf of auteursrechthebbende van het beeldmateriaal
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.