Je was erbij > Overzicht

DRUMBAND 'EL FUERTE' OPNIEUW WEST-VLAAMS KAMPIOEN - Koksijde - 25/09/2005

Op zondag 25 september 2005 nam drumband "El Fuerte" uit Koksijde deel aan de West-Vlaamse kampioenschappen voor drumbands te Otegem in eerste afdeling. Voor het tweede jaar op rij werden ze West-Vlaams kampioen met een score van 87.4 %. Tamboer-majoor Jurrie Delporte behaalde met een monsterscore van 97% eveneens de titel van West-Vlaams Kampioen. De kampioenschappen vonden in iedere provincie plaats, in organisatie van VLAMO. Alle provinciale kampioenen strijden vervolgens op 23 oktober 2005 te Koersel (Limburg) naar de nationale titel!

Drumband tweede jaar op rij kampioen van de provincie

Negenenveertig jongeren van de dubbel zoveel leden tellende drumband "El Fuerte" van Koksijde gaven in een tien minuten durende extase het beste van zichzelf op de West-Vlaamse kampioenschappen in Otegem. De drumband pakte uit met composities van Jurrie Delporte, zowel stilstaand als marcherend en voegde daar zijn gekende marcheerstijl vol van discipline en samenhorigheid. Het publiek dankte hen hiervoor met een oorverdovend applaus en de strenge maar rechtvaardige jury beloonde de jonge groep slagwerkers met een tweede opeenvolgende titel van kampioen van West-Vlaanderen in eerste afdeling en dit met een fantastische score van 87,4 % (eerste prijs met onderscheiding). Een stijging met maar liefst 5,2 % in vergelijking met de kampioentitel van vorig jaar!

Tamboer-majoor en manusje-doet-al behaalt unieke monsterscore

Jurrie Delporte heeft een bijzonder palmares, hij is componist, lesgever, tamboer-majoor, bestuurslid… en dat heeft ook de jury op het kampioenschap opgemerkt. Zijn foutloze prestatie als tamboer-majoor van de drumband werd beloond met lof van de jury én een score van maar liefst 97%. (nooit eerder toegekend op het kampioenschap). Hierbij is Jurrie Delporte vanzelfsprekend ook voor de tweede maal kampioen van West-Vlaanderen, met een stijgingspercentage van 4,5 % in vergelijking met vorig jaar.

Trip naar Bad Schallerbach

Dit jaar vertegenwoordigde 'El Fuerte' de gemeente Koksijde al meer dan dertig maal, op prestigieuze toernooien, taptoe's, Airshow van Koksijde, stoeten en andere feestelijkheden, dit zowel in Vlaanderen, Wallonië als in Frankrijk (2x). Volgende week donderdag vertrekt de drumband naar zustergemeente Bad Schallerbach (Oostenrijk). Het houdt echter niet op want "El Fuerte" zal op 23/10/2005 de provincie vertegenwoordigen op het NATIONALE KAMPIOENSCHAP in Koersel, Limburg. Ruim 200 kilometer van huis zal de drumband beter trachten te doen dan de 81,5% en een eerste prijs van vorig jaar. Ook Jurrie Delporte zal zijn nationale titel, Tamboer-majoor van het jaar, verdedigen.

Voor meer info: www.elfuerte.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document