Je was erbij > Overzicht

MASSAAL OP ZOEK 'DOOR DE WESTHOEK' - Elverdinge - 24/09/2005

Voor de eenentwintigste editie van de Autozoektocht 'Door de Westhoek' te Elverdinge waren tijdens de vakantiemaanden juli en augustus opnieuw honderden deelnemers op zoek. Het record qua aantal deelnemers werd opnieuw gebroken. Niet minder dan 458 deelnemers lieten zich inschrijven om op zoek te gaan naar de antwoorden op de gestelde vragen. Er waren opnieuw heel wat deelnemers uit de regio aangevuld door deelnemers uit alle hoeken van onze provincie en zelfs er buiten.

De tocht trok dit jaar van Elverdinge naar Poperinge, verder via Sint-Jan-Ter-Biezen (Watou) richting Frans-Vlaanderen. Er werd halt gehouden in Steenvoorde en vandaar trok men naar het idillisch dorpje Terdeghem. Daarna ging de tocht verder naar Saint-Sylvester-Cappel en Eecke (met klokkentoren). In Godewaersvelde reed men verder naar de Catsberg en Boeschepe. Op het gehucht 'Den Grooten Onzen Here' reden de deelnemers opnieuw op Vlaamse bodem richting Poperinge. In het stadscentrum van de Hoppestad werd de zoektocht beëindigd met een korte wandelzoektocht. Deze tocht was voor de deelnemers een ware ontdekking en een promotie voor deze streek in de Westhoek.

Er was weer een gevarieerd aanbod aan vragen. Er waren zowel tel- als zoekvragen voorzien, maar eveneens enkele vragen gekruid met listige valletjes en spitsvondigheden die de deelnemers voorgeschoteld kregen.

Op zaterdag 24 september 2005 had dan de prijsuitreiking plaats van deze 21-de Autozoektocht 'Door de Westhoek'. Iedere deelnemer ontving dan ook, volgens de behaalde plaats in de uitslag, een zeer nuttige en waardevolle prijs. De vele deelnemers keerden achteraf dan ook voldaan huiswaarts en waren vol lof over de organisatie. Ze kijken reeds uit naar de volgende editie om één of meerdere dagen ontspannend 'Door de Westhoek' te trekken. Afspraak werd gemaakt om volgende zomer present te zijn voor de 22-ste editie van deze klassieker onder de autozoektochten.

Hierbij de uitslag van de 21-ste Autozoektocht 'Door de Westhoek'

Op de eerste foto: de eerste vijf uit de uitslag:

 1. Franckaert Rudi, Sint-Andries
 2. Debouver Stefaan, Meulebeke
 3. Windels Ivan, Waregem
 4. Thijsebaert Annie, Sint-Kruis
 5. Algoedt Werny, Meulebeke

de eerste vij uit Groot-Ieper

 1. Decorte Rik, Elverdinge
 2. Ryckeboer Daniël, Ieper
 3. Ossieur Karina , Ieper
 4. Soetaert Johan, Ieper
 5. Cornette Marc, Ieper

de tweede foto: de winnaar van de fiets in de gratis tombola onder de aanwezige deelnemers: Decoene Christiane, Langemark

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document