Je was erbij > Overzicht

Drumband El Fuerte nationaal kampioen - 23/10/2005

Na de titel van West-Vlaams Kampioen

Nadat het enkele weken geleden West-Vlaams kampioen werd, behaalde Drumband El Fuerte uit Koksijde op zondag 23 oktober 2005 nu ook de nationale titel in 1ste afdeling te Koersel (Limburg) en ook meteen de 1e prijs. Daarnaast mocht tamboer-majoor Jurrie Delporte zijn kampioenstitel van vorig jaar verlengen.

De nationale titel van zondag 23 oktober 2005 in Koersel zorgt alweer voor een nieuw hoogtepunt in de jonge carrière van de jongerendrumband. Limburg zal het geweten hebben! Maar liefst twee volle bussen reden vanuit Koksijde, Koersel binnen. Naast de drumband was er een ook overvolle supportersbus meegereden. Het zal dan ook niemand verbazen dat onder de aanmoedigingen van zo'n toffe bende, Jurrie Delporte terug de hoogste score behaalde op dit toernooi, niemand deed beter dan zijn 91%. Ook de drumband zelf haalde naar goede gewoonte een hoge score van 80% wat meteen goed was voor een 1ste prijs.

De scores lagen beduidend lager dan men op toernooien gewoon is maar de organisatie had hiervoor een passende uitleg. Van de vijf juryleden waren er vier afkomstig uit Nederland. Het percussieniveau ligt bij onze noorderburen heel hoog en hun jurering staat bekend als heel streng en karig is.

In 2004 werd El Fuerte al West-Vlaams Kampioen in de eerste afdeling voor drumbands en behaalde het een 1ste prijs op het nationale Kampioenschap te Wevelgem. Het jaar 2005 werd echter nog succesvoller, El Fuerte mocht aantreden op verschillende vooraanstaande Taptoe's, mocht enkele optredens verzorgen in Frankrijk en speelde zelfs in Bad-Schallerbach en Salzburg in Oostenrijk.

De appreciatie voor de drumband blijft groeien, niet alleen binnen de gemeente, regionaal of nationaal maar ook internationaal. De gemeente Koksijde heeft in de drumband een uitstekende ambassadeur gevonden. De drumband wil dan ook naast zijn logistieke medewerkers, de ouders, de supporters en de sponsors vooral ook de gemeente enorm danken voor de steun die zij aan de drumband geeft. De drumband is maandag 29 oktober 2005 nog te bewonderen in de Halloweenstoet in Sint-Idesbald en neemt daarna een winterpauze om de nieuwe leden klaar te stomen om de drumband te vervoegen. Dit jaar wordt dan ook na de vele hoogtepunten en de vele optredens waardig afgesloten met ons eerste optreden in eigen gemeente als Nationaal Kampioen!

Meer info: www.elfuerte.be - Jurrie Delporte, Zeelaan 1, 8670 Koksijde 0496/68.71.12 of Bruno Vandicke, Kerkstraat 22/301, 8670 Koksijde

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document