Je was erbij > Overzicht

Ieperse Tennessee dansformatie is de absolute top na dubbelslag - 19/10/2005

Na Wereld nu ook Europees Kampioen

De dansgroep ‘Tennessee’ bevestigde vorige zondag op het Europees Kampioenschap Discodansen in Venetië, Italië. De Ieperse Dursindansers wonnen er de Europese Titel, nadat ze vorige maand in Slowakije ook al Wereldkampioen werden. De 24 dansers en trainster Sofie Dursin werden maandagmiddag bij hun terugkeer op de vlieghaven van Charleroi opgewacht door supporters en een cameraploeg.

De disco dansgroep Tennessee werd een maand geleden al met hun nieuwe choreografie ‘Born to dance’ de beste van de wereld en in Italië hebben ze nu ook de Europese kampioenschappen gewonnen. Tennessee is een dansgroep van 21 meisjes en 3 jongens die synchroon op discomuziek dansen. Na de voorrondes op het Europese Kampioenschap georganiseerd door de Italiaanse Danssport Federatie onder supervisie van IDO, moest Tennessee het in de finale opnemen tegen Tsjechië (2 teams), Polen, Slovenië en Slowakije. Sterkste tegenstander was TS Hubeny uit Tsjechië die net als op het WK 2de werden. Gastland Italië eindigde 10de . Als Wereldkampioen was Tennessee in Italië de graag te kloppen favoriet. „En dat maakte de druk alleen maar zwaarder” ondervond trainster Sofie Dursin uit de Dikkebusseweg 3, Ieper. „En elke wedstrijd moet nog altijd eerst gedanst worden, proberen zo goed mogelijk synchroon te dansen en geen fouten te maken, en dan is het nog altijd de jury die beslist, wereldkampioen of niet. Eigenlijk waren we nog zenuwachtiger dan voor het WK omdat we nu toch met die titel zaten en bijna verplicht waren om een bepaalde prestatie te leveren. Niet vergeten dat de meeste dansers studenten zijn, school was opnieuw begonnen en er werd qua voorbereiding al heel veel van hen verwacht de voorbije maanden. De dansers waren sinds nieuwjaar al zeer zwaar belast met deze voorbereiding, laat ons het nu maar wat rustiger aan doen. Hopelijk kunnen we wat demonstraties en optredens doen met onze groep zodat we nog wat vruchten kunnen plukken van deze dubbelslag want het is voor de groep een zeer duur jaar geweest, daarbij komen ze ook graag naar buiten met hun dansen.”

Tennessee boeken of info bij Sofie Dursin 0496-505319 of via de dansers.

Namen/foto

De Tennessee dansers van het EK: Elvira Dehaene (Poperinge), Kimberly en Lindsy Dehollander (Langemark), Wendy Boudry (Komen), Madoline Coquelle (Komen), Daphne Depoorter (Oostvleteren), Stefanie Paesschesoone (De Clytte, Heuvelland), Xenia Recour (Poperinge), Steffi Vanthuyne (Ieper), Anneleen Declerck (Ieper), Ann-Sophie en Stephanie Gore (Ieper), Elise Deroo (Elverdinge), Charlotte Lyphout (Houthulst), Delfien Bruggeman (Geluwe), Nagi Gruwier (Reningelst), Lindsy Feys (Voormezele), Nathalie Ramault (Wervik), Sabrina Latruwe (Langemark), Ann Deraeve (Bellegem), Davina Malfait (Geluwe), Glenn en Cliff Vanhee en Tommy Gryson (Boezinge) met trainster Sofie Dursin na dubbelslag de absolute top in het dansen.

Info en foto's: Frieda Bervoet.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document