Je was erbij > Overzicht

Transics overhandigt 25.000ste boordcomputer aan Van Mieghem Logistics - 25//11/2005

Nieuwe kaap verstevigt Transics' marktleiderspositie

Transics, Europees marktleider in boordcomputers en telematicaoplossingen voor bedrijfsvoertuigen, overhandigde naar aanleiding van Trailer 2005 de 25.000ste boorcomputer aan Van Mieghem Logistics uit Saintes (BE). De nieuwe kaap bevestigt niet alleen Transics marktleiderspositie, maar zet ook aan tot verdere Europese expansie.

Van Mieghem Logistics ontvangt 25.000ste boordcomputer

De 25.000ste boordcomputer werd plechtig overhandigd door Walter Mastelinck, Gedelegeerd Bestuurder Transics, aan Luc Van Mieghem, Gedelegeerd Bestuurder Van Mieghem Logistics. Deze overhandiging gebeurde vrijdag 25 november 2005 in aanwezigheid van de professionele vakpers naar aanleiding van Trailer 2005, Xpo Kortrijk. Van Mieghem Logistics, lid van de Europese transportgroepering Astre, is gespecialiseerd in logistiek en vervoer van goederen overal in Europa. Al de internationale voertuigen zijn uitgerust met een Transics boordcomputer die via GPRS informatie doorstuurt naar de thuisbasis. "Dankzij een real time overzicht van onze vloot besparen we niet alleen op operationele kosten zoals communicatie en verloren kilometers, maar verhogen we tevens onze service naar de klant toe.", aldus Luc Van Mieghem.

Potentiële groei

Walter Mastelinck: "In Europa rijden ongeveer zo'n 5.3 miljoen vrachtwagens (>3.5t). Studies hebben aangetoond dat slechts ongeveer 120.000 daarvan zijn uitgerust met één of ander fleet management systeem, vaak nog boordcomputers genoemd. Dat Transics daar 25.000 voor zijn rekening neemt positioneert ons niet alleen als marktleider, maar duidt ook op een nog duidelijke potentiële groei naar de toekomst toe." Deze groei wil Transics de volgende jaren concretiseren door te investeren in geografische Europese marktuitbreiding. Benelux en Frankrijk zijn al jaren zeer succesvol. Spanje en Duitsland zijn voor Transics vandaag sterke groeiregio's. In de nabije toekomst wordt er extra aandacht en prioriteit geschonken aan de transportregio's in het nieuwe Europa.

TRANSICS NV ontwikkelt en commercialiseert boordcomputers, software en telematicaoplossingen voor bedrijfsvoertuigen voor de transport- en logistieke sector. Met meer dan 25.000 geïnstalleerde boordcomputers is Transics marktleider in zijn sector. Naast het hoofdkantoor in Ieper (België) en vestigingen in Nederland en Frankrijk is TRANSICS NV actief in Duitsland, Zweden en Spanje en bouwt voortdurend verder aan zijn Europese organisatie.

Website Transics: www.transics.com

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document