Je was erbij > Overzicht

Droomwens van Sam in vervulling - Geluwe - 15/11/2005

MAKE-A-WISH® REALISEERT DE HARTENWENS VAN SAM : een vierdaagse trip naar Playmobil Funpark in Zirndorf - Duitsland

Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen is een organisatie die de grootste hartenwens van een levensbedreigend ziek kind tussen 3 en 18 jaar realiseert. De vereniging wordt volledig gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers verspreid over heel Vlaanderen. Wij proberen onze zwaarzieke wenskinderen en hun gezin een prachtig, onvergetelijk en uniek moment te bezorgen.

Dit jaar bestaat Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen reeds 15 jaar. Samen met onze meter Yasmine en onze peter Kris Wauters vierden we dit op gepaste wijze: op 24 april 2005 hadden we een groot droomfeest in het Boudewijn Seapark te Brugge waarop al onze wensgezinnen van de voorbije 15 jaar van gans Vlaanderen werden uitgenodigd en waarop tal van bekende Vlamingen aanwezig waren. Als klap op de vuurpijl hadden we dan op 1 oktober 2005 in Deinze een groot Benefietconcert met Clouseau!!

Maar ook voor Sam was het dit jaar feest. Sam's ouders contacteerden een tijdje terug Make-A-Wish® . Bij ons eerste bezoek aan Sam maakten we uitgebreid kennis met de wereld van Playmobil. Alle thema's kwamen aan bod : piraten, vikingen, ridders, avontuur enz.. . Ieder playmobilfiguurtje gaf hij dan ook een gepaste naam. Hij kon uren vertellen over alles wat met Playmobil te maken had. Het zal u dan ook niet verwonderen dat de grootste wens van Sam iets te maken had met Playmobil. Sam wou namelijk heel graag eens met zijn ouders naar het Playmobil Funpark in Duitsland. Sam kon zijn geluk niet op toen hij hoorde dat zijn vierdaagse trip naar Duitsland zou doorgaan in het eerste weekend van deze herfstvakantie en dan nog wel met het vliegtuig!!.

Op donderdagavond 27 oktober haalden we Sam thuis op. We hadden nog een rugzakje met kleurboek en kleurpotloden mee voor onderweg en ook een eigen fototoestelletje waarmee Sam dan in Duitsland zijn eigen foto's kon maken. Sam werd naar Brussel gebracht waar hij nog een nachtje mocht slapen in het Novotel Brussels Airport hotel, om dan 's anderendaags vroeg te vertrekken richting Duitsland.

Voor Sam werd het meteen zijn eerste reis met het vliegtuig. Sam had ook nog drie brieven meegekregen van de medewerkers van Make-A-Wish®. Die moest hij op iedere vlucht bij het instappen in het vliegtuig afgeven aan de stewardessen. Voor Sam was het toen nog niet erg duidelijk waarom hij die brieven meehad. Maar………..éénmaal hoog in de wolken kwam één van de stewardessen aan Sam vragen om eens tot bij de piloten te komen. "Wauw! Wat was me dat in de cockpit : vele knoppen, radars, geen stuur, maar een knuppel" zei Sam. En als een goede leerling kreeg Sam dan ook nog een echt "vliegdiploma".

Eénmaal op de Duitse bodem werd Sam met de taxi naar het Playmobil-Inn hotel gebracht waar hij zou verblijven. In het hotel wachtte hem alweer een verrassing. Mevrouw Judith Kaufmann van Playmobil Duitsland stond de kleine Sam op te wachten met een heus geschenk uit de Playmobil-collectie.
Daarna begon het eigenlijke avontuur waar Sam al zolang naar uitkeek. Een bezoek aan het Playmobil Funpark. Zowel binnen als buiten het park stond het vol van Playmobilfiguren. Alle thema's waar Sam dol op is waren in het "groot" aanwezig. Vooral het grote piratenschip sprak hem meteen aan. Daar kon hij samen met zijn vake als echte piraten op zoek gaan naar de schat.
En ook in het grote ridderkasteel kon Sam volledig opgaan in zijn fantasie. Daar waren hij en zijn vake de goeie ridders die op zoeken moesten naar de slechte ridder (in dit geval de mama) en toen ze deze vonden sloten ze ridder moeke op in de echte Playmobilgevangenis.
Het einde van deze vierdaagse trip kwam in zicht en moe maar tevreden keerde Sam met zijn ouders terug naar België, deze keer zelfs met twee vliegtuigen!!!
Op maandagavond 31 oktober werd hij in Zaventem opgewacht door zijn Make-A-Wish® Droomteam die hem daarna veilig naar huis bracht.

Zoals u ziet werd ook deze wensvervulling met de grootste zorg en tot in de details voorbereid. Ons grenzeloze enthousiasme zorgt ervoor dat we deze zwaarzieke kinderen een super fantastisch moment kunnen aanbieden. Maar zonder de financiële hulp van onze sponsor zou ons dit niet lukken. Voor Sam's wensvervulling mochten we eens te meer een beroep doen op de mensen van ERA. Wij zijn alvast énorm blij en dankbaar voor hun steun! ERA sponsorde de voorbije jaren reeds heel wat mooie dromen van onze levensbedreigend zieke kinderen. Enkele maanden geleden nog mochten we van ERA een reuze cheque in ontvangst nemen. Hartelijk dank daarom aan alle ERA makelaars!!

Maar ook Novotel Brussels Airport, Lufthansa, Playmobil Duitsland en Playmobil België willen we hierbij heel graag onze dank betuigen. Zij hielpen allen op een fantastische manier mee om Sam's wondermooie droom te realiseren.

Sam's Make-A-Wish Droomteam, Pierre en Marleen

Meer info over deze wensvervulling : Pierre Dorme : 056/31.09.33 - Marleen Verschuere : 0476/51.02.71 - www.makeawish.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document