Je was erbij > Overzicht

Op uitnodiging van ACW en KAV - Minister Vervotte te gast - Diksmuide - 28/05/2005

De zaal van het Trefcentrum Rerum Novarum zat vol voor Inge Vervotte, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Op uitnodiging van ACW en KAV kwam zij er getuigen over haar carrière, haar engagement en haar beleid. Het vormde de gedroomde apotheose van de politieke vormingsreeks waarmee ACW en KAV jongeren en vrouwen dichter bij het politieke reilen en zeilen wilden betrekken.

Jong en gedreven

Ze mag dan pas 27 zijn, Vervotte weet goed waar ze aan begon: "Jongeren zijn begaan met de samenleving en hoe deze vorm moet krijgen. Ze zijn echter minder bezig met structuren, en dus ook met de politiek. Maar wil je de maatschappij veranderen, dan doe je dat best via die structuren die dat mogelijk maken. Voor mij zijn dit het middenveld en de politiek. Daar moet je je mening laten horen".

Ook op de vraag waarom ze voor CD&V koos, ging Inge Vervotte spontaan in: "Daar voel ik me thuis. De stijl, de manier waarop standpunten worden gevormd en besluiten getrokken, ligt me. Alle belanghebbenden komen er rond de tafel. In dialoog. Dat leidt tot gedragen oplossingen. Dàt is voor mij aan politiek doen".

Vandaag inspelen op problemen van morgen

"De wachtlijsten in de gezondheidszorg moeten weg. Daar moeten we met het beleid vandaag op inspelen", stelt ze vastberaden. Over de tekorten in de sociale zekerheid en de stijgende levensverwachting zei ze het volgende: "Het beleid focuste zich te eng op de behoeften van de zwaar zorgbehoevenden. We moeten breder gaan. Ook andere senioren hebben behoeften. Dagopvang, nachtopvang, nieuwe types van woningen waar ouderen en jongeren samen verantwoordelijkheid nemen, kortopvang, … De vergrijzing komt niet op ons af, we zitten er middenin". Met haar innemende charme, haar duidelijke taal en enorme gedrevenheid maakte Inge Vervotte indruk...

Bij de foto:

Na afloop werd minister Vervotte aangeklampt met vragen en verzuchtingen. Ook vanuit OCMW-hoek. De OCMW-voorzitters Koen Pattyn (Ichtegem), Frans Lefevre (Nieuwpoort), Dirk Gilliaert (Middelkerke) en Marieke Cloet (Ieper) waren er net als OCMW-raadslid Ann Vansteenkiste (Houthulst) als de kippen bij en poseerden graag voor de foto.

Voor de laatste nieuwsjes, surf naar www.acw.be/regiooostendewesthoek

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document