Je was erbij > Overzicht

Duco Veurne wint Nederlandse Bouwprijs 2005 - 11/03/2005

"Het integreren van zonwering en ventilatie is een vondst. Dit is een goed voorbeeld van integraal denken en levert inspiratie voor andere innovaties. Het is functioneel, esthetisch en geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. De Ducotwin is zelfs al geschikt voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van elektronische energiebeheerssystemen." Zo luidde het commentaar van de jury bij de overhandiging van de Nederlandse Bouwprijs 2005 aan de firma Duco 'Ventilation & Sun Control'.

Deze prestigieuze Award wordt tweejaarlijks uitgereikt voor het meest innovatieve bouwproduct op de nederlandse markt ter gelegenheid van de Internationale BouwBeurs in Utrecht. Op het groots opgezette "Gala van de Nederlandse Bouwprijs" werd Duco met haar innovatieve product Ducotwin uit 166 inzendingen als winnaar uitgeroepen. Onder de 900 genodigden waren ook Minister Sybilla Dekker (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer), Minister Laurens Jan Brinkhorst (Economische Zaken) en Minister Karla Peijs (Verkeer en Waterstaat) aanwezig.

Tien jaar na het behalen van "de Gouden Klomp", als beste belgische exporteur naar Nederland, kan Duco een nieuwe Nederlandse onderscheiding aan haar palmares toevoegen.

Duco is gespecialiseerd in ventilatie- en zonweringproducten die bijdragen tot een gezonde en energie-efficiënte woon- en werkomgeving. Zo'n 95% van de omzet van Duco Veurne wordt geëxporteerd naar een 20-tal landen, waarvan Nederland de belangrijkste afzetmarkt is. Duco stelt in Nederland 56 mensen tewerk en groeide in 2004 met 19%. In 2003 werd het textielzonweringsbedrijf Kesteleyn uit Ieper overgenomen. De know-how van beide bedrijven resulteerde in de Ducotwin, een uniek gevelsysteem dat natuurlijke ventilatie én zonwering integreert.

Meer info vindt u op de website van Duco 'Ventilation & Sun Control' - www.duco.be

Duco "Ventilation & Sun Control" neemt de "Nederlandse Bouwprijs 2005" in ontvangst

Algemeen directeur Luc Renson (links) en Verkoopleider Nederland Gerard van Erken Calandt poseren trots met de ontvangen Award

Duco's Nederlandse verkoopteam poseren met de prestigieuze "Nederlandse Bouwprijs 2005".

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.