Je was erbij > Overzicht

Dynamo Bovekerke behaalt 4de plaats in hogere reeks - 05/06/2005

Tom Vanhooren is Bovekerkse Maradonna en wint opnieuw Gouden Schoen

In Bovekerke greep op zondag 5 juni de eindseizoenviering van Dynamo Bovekerke plaats. Hiertoe werd een wedstrijd georganiseerd tussen oudspelers van Dynamo Bovekerke. Ze stonden hun mannetje, want de wedstrijd tussen de oudspelers en jonge sportievelingen eindigde op een (drawtje) 2-2. De huidige dynamoploeg kon toch de overwinning behalen dankzij de penalty's die op 7-6 zijn geëindigd. Het werd een zeer spannend duel op de terreinen van het Koning Boudewijnstadion van de Burgemeester Vanackerestraat. Toepasselijk werd aan het einde van het seizoen in Bovekerke ook de Gouden Schoen uitgereikt.

Luc Depoorter, voorzitter van Dynamo Bovekerke vertelt:„Een ding was zeker. Het was echt voetbalweer. Het veld was picobello.Dit alles dankzij het onderhoud van de nabij wonende schepen van Openbare Buitenwegels de heer Eric Huyghe. (lacht) In dit seizoen heeft Dynamo Bovekerke puike prestaties neergezet. Vorig jaar waren we kampioen in de derde reeks. Dit jaar traden we aan in de eerste reeks van het Roeselaars liefhebbersvoetbal en konden de 4de plaats in de wacht slepen. Trainer Filip Verslyppe heeft extra zijn best gedaan en nodigde de spelers af en toe eens uit voor een lekker soepje in plaats van de glaasjes van plezier. Volgend jaar zullen wij extra ons best doen om nog beter te scoren. We gaan proberen. De sfeer is goed, want bij ons de derde time ook belangrijk.” Na de frietjes met gebraisseerde ham in 'd Oude Schole in Bovekerke, was het tijd voor de uitreiking van de Gouden Schoen anno 2005. Vorig jaar ging deze eer naar Tom Vanhooren. Dit jaar gaat hij echter opnieuw naar Tom Vanhooren. Luc vervolgt:„Voor elke match wordt er gevraagd aan de scheidsrechters om een quotering te geven aan de spelers. Wie aan het eind van het seizoen de beste quotering heeft, wint de Gouden Schoen. Zo zit dat. Daarnaast geven wij zelf ook nog een trofee voor de meest verdienstelijke speler.” Dit jaar valt de eer te beurt aan Stefaan Vermeersch uit Klerken. Dit werd immers gestemd in het bestuur. Er wordt hiervoor niet alleen rekening gehouden met de spelerskwaliteiten op het veld, maar ook met vriendschappelijkheid en fairplay.

Beste lijnrechter van de reeks

Luc Depoorter vervolgt:" Iedereen wordt bedankt die een steentje heeft bijgedragen aan het welslagen van dit seizoen. Het is immers helemaal niet zo vanzelfsprekend om een voetbalploeg op de been te houden. Dankzij Michel Vuylsteke, de eigenaar van ons plein in de Burgemeester Vanackerstraat kunnen we nog altijd in Bovekerke voetballen. We hopen dit nog zolang mogelijk in Bovekerke te blijven doen. De club viel ook een grote eer te beurt, want Patrick Boussery van de club werd uitgeroepen tot beste lijnrechter van de reeks. We mogen onze terreinverantwoordelijk Geert Proot niet vergeten te bedanken. Hij zorgt er voor zorgt dat het terrein in orde is, maar ook dat de "frigo's" steeds gevuld zijn. Maar er is meer... De truitjes van de voetbalploegen worden gewassen door Godelieve Kerckaert. Gabriël Proot geeft daarnaast ook nog parking aan de spelers. Maar wat ook niet te onderschatten is, is de inzet van Veronique Allemeersch en Noëlla Vanackere die bij de thuismatches de kantine open houden. Daarnaast mogen we ook onze beschermheer Rudy Depoorter van Haru niet vergeten te bedanken voor zijn financiële bijdrage aan de club. Ik hoop op deze steun te blijven rekenen," aldus Luc Depoorter, voorzitter van Dynamo Bovekerke. (Andy Vermaut)

De Gouden Schoen Bovekerke anno 2005 werd dit jaar overhandigd door de Bovekerkse toppoliticus Eric Huyghe. (Foto Andy Vermaut)

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document