Je was erbij > Overzicht

Iwein Catteeuw is de rapste loper van de provincie - Koekelare - 03/07/2005

Sint-Martinus Koekelare heeft topsporters in huis

Het Sint-Martinusinstituut van Koekelare vierde onlangs zijn verdienstelijke laureaten en atleten die deelgenomen hebben met de schoolcompetities 2004/2005 in minivoetbal, atletiek, judo en lopen.

Wat het minivoetbal betreft waren de leerlingen op 2 domeinen bijzonder lang in competitie. Zo hebben de miniemen in het minivoetbal voor het eerst sinds een deelname lang geleden, de finale mogen betwisten De spelers Jan Bilcke, Iwein Catteeuw, Tom Deprince, Jorne Desmedt, Harm Mattheus, Stijn Metsu, Nathaniel Lagrou, Christiaan Spriet, Jason ’T Jonck en Jason Vanthomme zijn dan ook zeer verheugd. In die finale met drie ploegen, moesten ze wel de duimen leggen, maar tegen zeer grote scholen is dat zeker geen schande. Ook op atletiekgebied wisten de leerlingen te scoren, want op het provinciale kampioenschap in Izegem kregen sommige atleten hoge ogen. Jonas Coene stootte er de kogel van 3 kilo een 10-tal meter ver. Dit was goed voor goud bij de niet aangesloten atleten. Daan Santens sprong in een druilregentje 1m40 hoog en Iwein Catteeuw blijkt een zeer “snelle” jongen te zijn. Met 12’ 77 op 100 meter was hij overtuigend de rapste van onze provincie. Terwijl Ann-Sophie Rosseel in Hasselt een nationale Bronzen medaille kon in de wacht slepen. Ook op de Corrida wisten de leerlingen te scoren, want Harm Mattheus liep de 9 kilometer aan een snelheid van 14.9 kilometer per uur. Hij was 40ste op 5000 deelnemers. Bij de meisjes was Tessa Vanroose de eerste loopster. Hoe dan ook als kleine school telden de leerlingen mee tussen de groten en dat alleen al is het vermelden waard. Daarnaast nam de school deel aan nog tal van andere creatieve activiteiten zoals schoolcross, voetbaltornooien, danshappenings, basketcompetitie, volleybal en judo. Deze activiteiten en prestaties worden mede mogelijk gemaakt door sportleraars Jan Dereeper, Bea Devlieger en Dieter David. Ze zetten zich 100 procent in voor buitenschoolse schoolsportactiviteiten en worden daarvoor ook bijzonder gewaardeerd. (AVK)

Sport is een feest. De scorende leerlingen van het Sint-Martinus staan in het doel, hopend om volgend jaar opnieuw grootste prestaties neer te zetten. (foto Andy Vermaut)

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document