Je was erbij > Overzicht

OTO in de prijzen - Oostduinkerke - 09/01/2005

Het Onafhankelijk Theater Oostduinkerke, bekend om hun talrijke eigen producties + programmatie in Het Bedrijf, keerde zondag van Nederland terug met de tweede prijs van het Internationaal amateurtheaterfestival Toernooi der Lage Landen". Ze wonnen deze prijs met de productie 'Het Publiek', een bewerking op het beruchte "Publikumsbeschimpfung" van Peter Handke (begin 20ste eeuw) Dit stuk is zowiezo geen evidentie. Handke schreef dit 'sprechstuk' als een reactie tegen de gangbare normen van het theater. Het publiek werd van begin tot eind belachelijk gemaakt en uitgescholden. Zeker niet evident om dit stuk aan te pakken. Onder impuls van regisseur Rik Desmet en een enthousiaste groep acteurs nam OTO dit stuk onder handen en bewerkte door middel van improvisatie, choreografie, opera, humor deze kluif tot een meer toegankelijk, entertainend stuk waarin OTO telkens opnieuw het publiek op het verkeerde been zette en waarin telkens opnieuw teruggekoppeld werd naar de tekst van Handke.

Eind vorig jaar won OTO met 'Het Publiek' reeds de 2de prijs in de Thaliawedstrijd, de amateurtheaterwedstrijd van Open Doek, waarin OTO ook de prijs van beste acteursploeg won. Na een klein tourneetje (voorprogramma Landjuweel, Spots op west -Westouter, Het Bedrijf en Elsloo) konden wij dus ook deze prijs aan ons palmares toevoegen. Naast een tweede plaats kregen we ook nog een nominatie voor beste ensemble en wonnen we de Harry Reubsaet Prijs (opmerkelijkste kleine rol met humoristische inslag) voor de rap-act die 2 van onze acteurs op scène brachten.

Na alle prijzen (1 ste Thailawedstrijd, Laureaat Gouden Meeuw) die OTO 2 jaar terug met 'Iseland, Iseland' wegkaapte, alweer dus een opsteker voor de Oostduinkerkse Theatergroep die dit jaar hun 15de verjaardag viert. Dat belooft alvast voor hun nieuwe productie 's ochtends kan het gratis', in regie van Josette Van Hooydonck die zij brengen op 12/03, 18/03, 19/03, 20/03, 25/03 en 26/03 in Het Bedrijf Oostduinkerke. Tickets zijn te verkrijgen op 058/51.23.64 of op reservatie@hetbedrijf.be of 058/53.29.99 of via www.hetbedrijf.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.