Je was erbij > Overzicht

Veldloop "Wisselbeker Francy HOFKENS" 8e editie - CompetentieCentrum SteunMaterieel en -Producten - IEPER - 26/01/2005

Voor de achtste maal organiseerde het CompetentieCentrum op 26 januari 2005 de Veldloop "Wisselbeker Francy HOFKENS". De veldloopwedstrijd is genoemd naar 1ste Wachtmeester Francy HOFKENS, een geliefde collega en vriend, die het leven verloor in november 1994. Ondanks een sluimerende ziekte die uiteindelijk zwaar toesloeg, bleef hij een voorbeeld voor iedereen : actief en sportief tot op zijn laatste dienstdag.

Deze militaire cross is opengesteld voor alle militairen van de verschillende componenten van Defensie. Er is een individueel klassement en een interkorpsen-competitie, waarvan de wisselbeker gaat naar de best geklasseerde eenheid. Ook dit jaar zorgden de organisatoren en parcoursmeesters voor een prachtige omloop op het historisch glooiend terrein ter hoogte van de vroegere kazematten van IEPER. Om en bij de 300 atleten hadden zich voor deze cross ingeschreven en beloofden hun beste beentje voor te zetten en het beste uit zichzelf te halen.

Het 4de Bataljon Genie uit Amay kaapte voor het eerst de beker weg net voor de Pantser-Cavalerieschool (Leopoldsburg). De wisselbeker werd uitgereikt door mevrouw Viviane VERSTRAETEN, erebrigadier en weduwe van Francy HOFKENS. De commandant van het CompetentieCentrum, Luitenant-kolonel van het Vliegwezen, Ingenieur Paul BRUYNOOGHE, reikte de medailles uit aan de dames. De korpsadjudant, Adjt Chef LEGEIN verzorgde de uitreiking in de categorie "Heren Veteranen". In de categorie "Heren Senioren" werd het eremetaal overhandigd door de heer GOUDESEUNE, voorzitter van de FLAC. Mevrouw VERSTRAETEN hield eraan ook een trofee te schenken aan de eerst geklasseerde per categorie van het CompetentieCentrum Steunmaterieel en -Producten.

Bijschrift groepsfoto:

Bemerk op de foto een afvaardiging van het commando, de organisatie, de ploeg van het 4de Bataljon Genie (in rode training), winnaars van de Wisselbeker en onze lokale vedetten; Nancy DECLERCK (Dames), Olivier CAENEN (Sen) en Geert LIEFHOOGE (Vet).

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.