Je was erbij > Overzicht

KTA Koekelare wint prijs dankzij Vrij Onderwijs - Ieper -21/01/2005

Personenverzorging laureaat Beurs Techn-on met bijzondere snoezelruimte!

Koekelare/Ieper: Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 januari 2005 greep in de Lakenhalle in Ieper de beurs Techn-on West-Vlaanderen 2005 plaats. Deze beurs had als doel het technisch -en beroepsonderwijs in West-Vlaanderen te promoten. KTA Koekelare won er met zijn richting personenzorg de prestigieuze Techn-On wedstrijd onder technische -en beroepsscholen en dit dankzij de juryleden van het vrije net.

Deze beurs werd precies dankzij het KTA van Koekelare netoverschrijdend.Deze beurs kwam er immers op initiatief van de 3 vrije scholen van Ieper met name de Heilige Familie, VTI Ieper, de Immaculata Ieper en ook het KTA van Koekelare. Meer dan 1200 twaalfjarigen vonden hun weg naar deze beurs. Op vrijdagavond 21 januari was er dan de grote proclamatie van de eindwerken van de laatstejaarsstudenten van de 4 scholen. Voor dit wedstrijdonderdeel werden maar liefst 47 projecten ingediend. Daar werd KTA Koekelare, in de zachte sector BSO Personenzorg de laureaat van de beurs Techn On 2005. Ze ontving hiervoor meteen 25O euro.Elke school die deelnam aan de beurs, mocht hiervoor een jurylid afvaardigen. Uiteraard kon het jurylid niet stemmen voor zijn eigen projecten. Het is dus dankzij het vrij onderwijs dat het KTA Koekelare de prijs in de wacht kon slepen, want het zijn hun juryleden. De leerlingen moesten daar immers zelf hun project verdedigen. Het gaat om Kimberley Laleman, Alaïka Schollier, Kelly Derieuw, Cindy Joseph onder begeleiding van mevrouw Kristien Mostrey die echter zelf niet mocht helpen in het naar voor brengen van dit project. De leerlingen hebben in december een snoezelruimte geïnstalleerd in de school langs de Moerestraat. Een snoezelruimte is een ruimte waar je gezellig tot rust kan komen met aangepaste kleuren, muziek, belichting, sfeervolle buisvormige watergadgets en een uitermate speciale aankleding naar de smaak van de leerlingen. Technisch adviseur - coördinator van het KTA Koekelare Omer Devriendt (53) hielp daar mee de organisatie op poten zetten en was uitermate in de wolken over het behaalde resultaat. „Ik had dit stiekem wel gehoopt, maar dit resultaat helemaal niet verwacht. Dit is een grote opsteker voor de school en zijn leerlingen. Het verhoogt de uitstraling van het beroeps -en technisch onderwijs in onze gemeente,” aldus Omer Devriendt. (Andy Vermaut)

Technisch adviseur-coördinator van het KTA Koekelare Omer Devriendt is uitermate trots met het feit dat de richting personenverzorging in Ieper een prijs in de wacht kon slepen. (Foto Andy Vermaut)


Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.