Je was erbij > Overzicht

Koekelare gaf met 18.132 euro een zeer groot teken - Koekelare - 05/02/2005

De actie ten voordele van de 285 000 slachtoffers van de Zuidaziatische vloedgolf was in Koekelare een overdonderend succes. Maar liefst 400 mensen waren er op zaterdag 5 februari 2005van de partij in de cafetaria van het KTA Koekelare.

De avond werd er in goede banen geleid door Robert Vande Caveye (voorzitter van het Feestcomité) die de presentatie deskundig op zich nam. "Alles stond immers in het teken van de nationale "Tsunami-actie 1212". Koekelare kon hier zeker niet achter blijven," vertelt Robert Vande Caveye die in de zaal net een reeks trefwoorden voorlas om de lugubere sfeer van de vloedgolf nog effe naar boven te halen. Na dit serieuze moment, kon het Thaise eetfestijn werkelijk losbarsten.

Na het eten was er ook grote belangstelling voor de veiling die VRT sportjournalist Karl Vannieuwkerke op vraag van de stilzwijgende el sympathico Rik Demoen kon doen. Gemeente Koekelare en ook het Katholieke onderwijsnet van Koekelare deden een enorme geste. Dus ook het BLO De Regenboog gaf een teken van internationale solidariteit, nu het juist zelf veel geld nodig heeft voor de bouw van hun nieuwe school. De gemeente Koekelare gaf zelf 3400 euro aan deze actie wat 1 euro per gezin vertegenwoordigd. Ondertussen verklapte de sportieve Karl Vannieuwkerke ook de sportuitslagen van de belangrijkste voetbalwedstrijden van de avond.

De organisatie van dit zeer geslaagde evenement was in handen van de Vlaams-Thaise kring, technisch adviseur - coördinator Omer Devriendt, Benny Marreel, Marc Verfaillie, Luc Mestdagh, Walther Hollevoet, Freddy Zwertvagher, Jean-Marie Lootens, Luc Bossy, Luc Ockers, Marc Cobbaert, Marleen Vercruysse, Patricia Cattryse, Wouter Gijs, Yvan Vercruysse, Yvette Leplae-Callemeyn in jont venture met het gemeenschapsonderwijs Koekelare en tal van regionale actoren zoals ook de VZW Areor (bekend van Maydayfest in Diksmuide) die de bediening op zich nam. (Andy VERMAUT)

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.