Je was erbij > Overzicht

Wie wil Rode Kruis stickers helpen verkopen? - Diksmuide - 25/02/2005

De veertiendaagse van het Rode Kruis start dit jaar op 28 april en loopt tot 12 mei 2005. In die periode proberen de Rode Kruis vrijwilligers op kruispunten, bij warenhuizen en deur-aan-deur zoveel mogelijk stickers te verkopen. Dit jaar mogen ook vrijwilligers uit andere verenigingen hun steentje bijdragen. De opbrengst van de stickerverkoop gebruikt de afdeling in Diksmuide om reanimatiepoppen aan te kopen.

Als een vereniging (jeugd, sport of cultureel) dit jaar tussen 28 april en 12 mei meedoet aan de veertiendaagse stickerverkoop van het Rode Kruis ontvangt die vereniging één euro per verkochte sticker. Op zaterdag 12 maart om 10 u organiseert de afdeling Diksmuide voor alle verenigingen een open vergadering in het Rode Kruis lokaal in de Sint Sebastiaanlaan 8 in Diksmuide. Wie meedoet, mailt voor 9 maart een bevestiging en een schatting van het aantal stickers dat de vereniging zal verkopen naar gudrunsteen@skynet.be. Met die informatie kunnen we onze vrijwilligers verdelen over het Diksmuidse grondgebied.

En dat is niet alles! Op 16 april organiseren we om 13u30 een gratis eerstehulpinitiatie voor alle jeugdleiders. Op jeugdkampen en spelnamiddagen is een ongevalletje snel gebeurd. Geschaafde knieën, verzwikte enkels, splinters, blaren, een snijwonde of bloedneus, je kent het vast en zeker. De Rode Kruis initiatie is daarom interessant en praktisch. Tijdens de open vergadering op 12 maart kun je je hiervoor inschrijven en krijg je meer info.

Contactgegevens:

Hieronder een paar foto's van het bezoek van de afdeling Diksmuide van het Rode Kruis aan de prelude op de Heizel in Brussel op 25 februari 2005. Op die bijeenkomst waren alle Rode Kruis afdelingen van Vlaanderen uitgenodigd. We kwamen er alles te weten over de stickerverkoop. Op de prelude was Jan Bosmans van radio Donna de gastheer.


Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.