Je was erbij > Overzicht

KVVC en VOSK onthaald op het gemeentehuis - Koksijde - 22/04/2005

Op vrijdag 22 april 2005 werden KVVC en VOSK als kampioenen onthaald door het gemeentebestuur. Een prachtig afscheid voor voorzittersduo : Henri Houtsaeger en zijn vrouw Williane. 10 jaar lang leidde Henri met hart en ziel de voetbalclub, ondertussen werd hij tot ere-voorzitter benoemd door het bestuur. Hij werd door de burgemeester en de nieuwe voorzitter Ronny Hiele in de bloemetjes gezet. Hieronder de speech van de burgervader en enkele sfeerbeelden van fotograaf Fernand Schreel.

TOESPRAAK BURGEMEESTER MARC VANDEN BUSSCHE
Koksijdse kampioenenhulde - Vrijdag 22 april 2005 - 18.30 u.

Beste genodigden,

Van harte welkom op de Koksijdse kampioenenhulde. We ontvangen vandaag twee Koksijdse ploegen : de "jonge gasten" en de "oude garde". Beide ploegen speelden in hetzelfde weekend kampioen! Vandaar de gezamenlijke ontvangst. We beginnen met KVVC, kampioen in tweede provinciale A.

1/ KVVC

Er was in 1932 voor het eerst sprake van een Koksijdse voetbalploeg. Enkele sportieve dorpsgenoten : beenhouwer Georges Torney, Eduard en Germain Vandenberghe hielden KVVC in 1933 boven de doopvont. In 1997 miste de ploeg op een haar na de titel, maar ze kon via de eindronde in tweede provinciale sportieve revanche halen. Een ontlading voor voorzitter Henri Houtsaeger, die in 1995 (10 jaar geleden dus) de sportieve leiding van KVVC op zich had genomen. Met zijn flegma en vooral grote vriendenkring kon hij voor Koksijde de nodige fondsen verzamelen om met trainer-speler Kris Jonckheere een ploeg uit te bouwen die ook in eerste provinciale aan zijn trekken kwam. In de maand juli werd met medewerking van de gemeente gestart met de bouw van een nieuwe kantine, een pronkstuk! Het eerste jaar in 1e provinciale speelde KVVC een uitermate knap kampioenschap en ook de daaropvolgende jaren werd de ploeg verder uitgebouwd. Vijf jaar na elkaar speelde KVVC de eindronde. In het jaar 2002-2003 stond de ploeg zelfs op de drempel voor een overgang naar vierde nationale, maar het jaar erop kwam de ontnuchtering. Een moeilijke competitie, veel gekwetste spelers en KVVC werd de dupe van de degradatie van een tweetal Westvlaamse ploegen in bevordering en zakte naar 2e provinciale. Wat vorig jaar niet lukte (KVVC werd geklopt door Aartrijke) lukt dit jaar wel! Met trainer Roger Dejonghe, enkele jeugdige sterkhouders en eigen jeugd deed Koksijde een greep naar de titel. Lange tijd was er een fel duel met SV Koekelare, tot de Houtlandse ploeg enkele weken voor het einde van de competitie thuis de boot inging tegen buur KVVOostduinkerke en de weg naar de titel openlag voor KVVC. Met nog drie wedstrijden te gaan na 3 april 2005 kon KVVC niet meer bijgehaald worden. Voor de 10-jarige voorzitter Henri Houtsaeger, die wel nog in het bestuur blijft, een prachtig afscheid. In zijn rol van voorzitter wordt Henri volgend seizoen opgevolgd door de geboren en getogen Koksijdse bankdirecteur Ronny Hiele. Ik vraag dan ook Henri en zijn vrouw Williane naar voor samen met een daverend applaus.

Ook voor alle bestuursleden, trainersstaf en spelers hebben we een kleine attentie voorzien : in alfabetische volgorde: de bestuursleden: Patrick Bailleul, Dirk Coelus, Thierry Cornelis, Angelo De Gruyter, Freddy Debergh, Serge Dorne, Freddy Esther, Frank Geerts, Rene Houtsaeger, Jean-Claude Huyghe, Patrick Ingouf, Walter Pylyser, Robert Rossel, Henri Suber, Eddy Van Guyze, Marina Vandenabeele, Chris Vanheule, Dany Vanhollebeke - de trainersstaf : Roger Dejonghe, Rik Riekaert, Peter Dutoo, Sofie Suber - de spelers: Allain Gael, Dries Bafcop, David Bartholomeus, Hans Claeys, Olivier Cuypers, Marc Dawyndt (dit seizoen verkozen tot beste speler van Koksijde!), Kevin Dehaerne, Nicolas Delvigne, Stijn Dorne, Björn Dubois, Koen Eggermont, Mike Gerry, Steve Hubrechtsen, Filip Kerkaert, Nicolas Koscianski, Boudewijn Lowagie, Didier Poidevin, Robby Rogiest, Vincent Somville, Karel Ternier, Jeroen Vanwauwe, Wesley Verbanck, Glenn Verdonck, Davy Vergote, Olivier Vermet, Jeroen Villé.

2/ VOSK

Voor de vriendenkring oud-spelers Koksijde (VOSK) is 2004-2005 sowieso een feestjaar. Zij werden in oktober reeds ontvangen in het gemeentehuis voor hun 35-jarig bestaan! Op zaterdag 2 april werd dan in het sportpark Hazebeek te Oostduinkerke de titel binnen gehaald met een 0-3 overwinning tegen de Oostduinkerkse Veteranen. De eerste kampioenstitel van de VOSK dateert al van 1978. De VOSK won in 2005 alle wedstrijden, ook de topmatchen tegen de rechtstreekse concurrenten Botermand uit Veurne (5-2) en Sportacus uit De Panne (4-1). Een verdiende kampioen dus!

Het elftal is wel stevig verjongd in vergelijking met vroeger. De ploeg bestaat voornamelijk uit jeugdvrienden die ooit nog speelden bij KVV Coxyde en elkaar nu de zaterdagnamiddag terugvinden voor een potje fris, aanvallend voetbal.

Voorzitter Theo Pieters (die trouwens twee dagen na de titel opa werd van een koddige kleindochter Elise (dochter van Bart en Joke)!), je mag oververdiend het geschenk voor de ploeg komen ophalen! Het zal wel een leuk plaatsje krijgen in het Sportcentrum?

Ook voor het bestuur, trainers en spelers hebben we een klein geschenk: Bestuur VOSK : Secretaris en trainer Godfried Luca, Materiaalmeester en hulptrainer Freddy Libert, Schatbewaarder en speler Patrick Mortier, Patrick Geryl, Wim Morel, Arne D'Hooghe,- trainer Joeri De Ceuleneire, Spelers : Robin De Clercq, Pieter Dehaene, Björn Deman, Jan Dewulf, Dirk Harteel, Lathioor Frederick, Philippe Meersseman, Bruno Lemoin, Olivier Lemoin, Jeroen Mouton, Jurgen Ostyn, Bart Pieters, Pieter Popeye, Tom Priem, Björn Rommelaere,Bruno Vandamme, Peter Vandenberghe, Yves Vandenberghe, Kristiaan Vandenbussche, Kevin Vollon en Sven Vollon.

Marc Vanden Bussche, burgemeester

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.