Je was erbij > Overzicht

VOSK KAMPIOEN VAN DE WESTKUST - Koksijde - 02/04/2005

35-jarig bestaan bekroond met titel!

De vriendenkring oud-spelers Koksijde (VOSK), behaalde afgelopen zaterdag de titel in de "Beker van de Westkust", de voetbalcompetitie die de amateurploegen van de Westkust groepeert. In het sportpark Hazebeek te Oostduinkerke werd een 0-3 overwinning geboekt tegen de Oostduinkerkse Veteranen. De ongeslagen kampioen liet dan ook meteen de champagnekurken knallen.

Revanche van de poulidor

Door een hele reeks tweede plaatsen in het verleden kampte de VOSK met een "poulidor-complex". Afgelopen zaterdag werd dit juk afgeworpen. VOSK eindigde dit seizoen autoritair op de eerste plaats en werd oververdiend kampioen. De eerste kampioenstitel van de VOSK dateert van 1978.

De relatief jonge ploeg won in 2005 alle wedstrijden en scoorde elke partij een karrevracht doelpunten. Ook in de laatste wedstrijd werd met 0-3 cijfers afstand genomen van de tegenstander. Na een zenuwachtige eerste helft prijkte een brilscore op de bordjes. De tactische richtlijnen van de trainers (Godfried Luca, Freddy Libbeert en Joeri Deceulenaire) brachten een ommezwaai na de rust. Met doelpunten van topschutters Kristiaan Vandenbussche en Arne D'Hooghe, gevolgd door een goal Pieter Dehaene, zag VOSK haar veldoverwicht beloond. Tom Priem trof ook nog de lat. Doelman Patrick Geryl stopte nog een penalty waarna het laatste fluitsignaal de champagne rijkelijk deed vloeien. Onder impuls van kapitein Patrick Mortier en Bart Pieters werden de clubliederen luid gescandeerd, hierbij fel aangemoedigd door de spelersvrouwen.

Titel verdiende bekroning van feestjaar

Verdiend is de titel alleszins. VOSK verloor in 2005 geen enkel punt en won de topmatchen tegen de rechtstreekse concurrenten Botermand uit Veurne (5-2) en Sportacus uit De Panne (4-1) gemakkelijk en op overtuigende wijze. De Botermand probeerde nog tevergeefs aan te klampen maar moest uiteindelijk lossen. Ook voor voorzitter Theo Pieters (opvolger van wijlen ere-voorzitter Roger De Clercq) is dit kampioenschap een bekroning van jarenlange onverdroten inzet van velen. "Een fantastische prestatie en dit net in het jaar dat de VOSK haar 35-jarig bestaan vierde! De VOSK is een team dat al jarenlang een hechte groep vormt. Sommige aanhangers van het eerste uur (André Vandewoude, Gerard Bruneel, Michel Homblé, Wilfried Vens, Wilfried Houbaert, Rik Ghekiere, Jean-Marie Dewulf, Claude Meersseman, Bruno Morel en Jef Vandenberghe) komen nu nog zelfs supporteren.

Het elftal is wel stevig verjongd in vergelijking met vroeger. De ploeg bestaat voornamelijk uit jeugdvrienden die ooit nog speelden bij KVV Coxyde en elkaar nu de zaterdagnamiddag terugvinden. De talentrijke groep speelt dan ook fris, aanvallend en technisch voortreffelijk voetbal.

Volgende spelers maken deel uit van de kampioenengroep 2004-2005 : Patrick Geryl, Patrick Mortier, Bart Pieters, Bruno Lemoine, Olivier Lemoine, Frederick Lathioor, Jan Dewulf, Wim Morel, Peter Vandenberghe, Yves Vandenberghe, Sven Vollon, Jurgen Ostyn, Tom Priem, Dirk Harteel, Jeroen Mouton, Bruno Vandamme, Pieter Dehaene, Philippe Meersseman, Kevin Vollon, Bjorn Deman, Bjorn Rommelaere, Robin Declercq, Joeri Deceulenaire, Kristiaan Vandenbussche, Arne D'Hooghe, Godfried Luca, Freddy Libbeert.

Kampioenen omringd door voormalige en huidige bestuursleden

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.