Je was erbij > Overzicht

Paardenhoeve De Diligence in de prijzen - De klijte - 16/04/2005

"Paardenhoeve-toerisme 'De Diligence' bekroond door de vzw Febemach op de 5de nacht van het paard op zaterdag 16 april '05.

Na zes jaar van noeste arbeid werd afgelopen zaterdag 16 april 2005 tijdens de '5de prestigieuze nacht van het paard' in het casino van Knokke, de paardenhoeve uit De Klijte, 'De Diligence', uitgeroepen tot laureaat in de categorie paardentoerisme. De vzw Febemach, die zich al jaren inzet voor het belang van de manegehouders en de paardensport in het algemeen, wil met deze prijs het veelzijdig aanbod van het paardentoerisme aangeboden door De Diligence, extra in de kijker plaatsen.

De geschiedenis van De Diligence gaat terug tot 1997. In dat jaar kocht Delphine Lanssens de oude hoeve die ietwat verscholen zat achter het glooiend landschap van de West-Vlaamse heuvels. Na twee jaar aan renovatiewerken opende de paardenhoeve uiteindelijk zijn deuren voor het grote publiek. Het concept sloeg onmiddellijk in en in een mum van tijd wist De Diligence zich een plaats te veroveren binnen de sector van het paardentoerisme. Vooral het ruime aanbod aan mogelijkheden ligt hierbij aan de grondslag. De Diligence is meer dan een plek waar paard en ruiter op adem kunnen komen. Naast chambres d'hôtes, biedt De Diligence ook mogelijkheid tot lekker tafelen in het restaurant dat met grootste zorg werd ingericht in authentieke hoevestijl. De bezoeker krijgt ook de mogelijkheid om de paardenfokkerij te bezoeken of deel te nemen aan diverse arrangementen. Zo kan men er elke zaterdag -en zondagmorgen om 9u terecht voor een drie uur durende geleide paardenwandeling doorheen het West-Vlaamse landschap. Maar ook individuele wandelingen te paard, huifkarren -of ezeltochten behoren tot de mogelijkheden. In een oase van rust kan met één worden met de natuur en het paard. De Diligence streeft er vooral naar om bepaalde facetten van de paardenwereld dichter bij het grote publiek te brengen. Uitgewerkte arrangementen op eenieders maat vormen dan ook één van de grote troeven. Vooral de sportieve arrangementen die vanaf dit jaar echt op kruissnelheid komen, focussen zich op alle leeftijdscategorieën. Wat dacht u bijvoorbeeld van een trektocht te paard, afgewisseld met een partijtje mini-golf of een stevige mountbike-rit? De Diligence biedt voor elk wat wils. Met de bekroning tot laureaat in de categorie paardentoerisme krijgt De Dilgence de erkenning die hem toekomt. Te midden van het fel explorerend (hoeve)toerisme in de Westhoek is en blijft De Diligence uniek in zijn soort. Wie meer informatie wenst over de diverse arrangementen of de aangeboden faciliteiten kan steeds terecht op het nummer 057/44.79.39 of op www.de-diligence.com

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.