Je was erbij > Overzicht

Koekelare scoort in TopMannequin 2004 - 31/10/2004

Opvallen door spontaniteit

De Koekelaarse TopMannequinkandidate Delphine Steelandt en de Ichtegemse Eline Ledaine moesten op de catwalk van TopMannequin 2004 ook een dans uitvoeren om de jury van volledig warm te maken. De Koekelaarse Delphine won er een reportage in Glossy Magazine en Vitaya mee. De Ichtegemse Eline Ledaine werd achteraf op de fuif aangesproken voor twee contracten. Onze Houtlandse meisjes hebben dus verbazend goed gescoord voor wat TopMannequin 2004 betreft.

”Ik zag op tegen het dansen. Ik was zo bang dat ik die pasjes zou vergeten hebben. Je moet immers met tal van zaken tegelijkertijd bezig zijn. Letten op de houding van je figuur, je afwerking en ga zo maar door,” zegt Eline Ledaine. Delphine vervolgt:”Ik had eerst een beetje stress, maar uiteindelijk viel alles goed mee. Het was wel een lange dag vandaag. We zijn hier al van 09u30 ’s morgens. Het positieve aan Top Mannequin vind ik ook de relaties met de andere meisjes. Ik ben ondertussen een zeer goede vriendin van Eline geworden,” waarop Eline invalt en stelt:”Ja Delphine heeft voorgoed een plaatsje in mijn hart veroverd. Ze zal er nooit meer uitkomen,” lacht ze. Delphine was na afloop massa’s gelukkig, want ze won er de publieksprijs en wou haar geluk met iedereen delen. Ze telt pas 14 lentes, maar wist als bijna een volwassen vrouw het publiek te bekoren. Beide meisjes zowel uit Ichtegem en Koekelare vielen speciaal op door hun spontaniteit in het geheel van de show. Geen bestudeerde uitspraken of calculatiewerk of onderlinge vrouwelijke ondermijningspolitiek… Neen, ook geen jaloezie onder elkaar. Eline Ledaine:”Voor mij is er geen concurrentie. We mogen allen blij zijn dat we er bij zijn.” Dat zag je bijvoorbeeld wel bij een Oost-Vlaamse die na afloop toch een boos traantje moest pinken. Onze Koekelaarse en Ichtegemse schonen gingen achteraf nog lekker uitbundig fuiven en swingen en dit alles uiteraard tot in de late uurtjes. De sfeer was 100 ten 100 uitgelaten en de spanning van de dag verdween langzaam als ijs onder de zon. Buiten was er een fel maanlicht. Deze twee hartsvriendinnen hoeven niet ver te lopen om elkaar te ontmoeten.

Twee onverwachte modellen

Onze verbazing was groot, toen we onlangs tussen de modellen op de catwalk van TopMannequin plotseling ook de Koekelaars-Ichtegemse Nele Desmidt en Karen Hallez zagen opduiken. Onze verbazing was nog groter toen we zagen dat ze ook op de catwalk mochten meelopen. Ze leefden volledig naar het moment toe, maar namen niet deel aan de schoonheidswedstrijd. Onze verbazing was nog groter, toen we zagen dat ze dan nog uitermate werden geapprecieerd door organisatrice Viviane Audenaert die hen dankte voor het werk achter de schermen.

Delphine Steelandt uit de Westhoek Koekelare wint publieksprijs

Het regende contracten!

Als styliste en organisatrice Viviane Audenaert van TopMannequin in één iets super is geslaagd is het feit dat ze Roeselare meer en meer op de landkaart zet en niet Antwerpen zoals iedereen in de modewereld altijd doet. Ja, ja, ze zullen daar nog moeten opletten in Antwerpen. Wat de Fashionado stad Roeselare betreft, krijgt ze meer en meer kracht. Internationaal is TopMannequin immers een begrip aan het worden en dit mede door het feit dat er wordt afgestapt van de traditionele Misstoestanden met eredames enzo...

Het regende immers contracten voor de deelnemers. Niemand is uiteindelijk naar huis gegaan met lege handen. Zo heeft iedereen eigenlijk ook een beetje gewonnen. Amelie Devos heeft al een contract met P-magazine voor een fotoshoot en een reportage in het catchy modemagazine van Het Nieuwsblad, een contract bij SB Couture enzoverder. Delfien Steelandt uit De Westhoek/Koekelare krijgt een modereportage in het magazine Glossy en won de publieksprijs met name een buitenlandse modereportage aangeboden door Vitaya. Het concept van werk verbonden aan een Mannequinverkiezing is uiteindelijk altijd leuker dan de ontvangst van een broodrooster, een wasmachine in het opbod van andere schoonheidswedstrijden her en der in Vlaanderen en ons land. Hiermee kan je werkelijk ervaring op doen en je verder bekwamen in de modellen (real) leefwereld. Het is daar dat het om draait. You got the looks of je hebt ze niet. Viviane Audenaert zelf een Westvlaamse schone, stond in voor het concept van TopMannequin Award. Daarvoor is ze meer dan goed geplaatst door haar jarenlange ervaring als internationale mannequin. Milaan en Parijs, Amsterdam of Barcelona, het is voor haar net hetzelfde als Brugge en Gent. Later begon ze haar eigen mannequinschool. Honderden meisjes werden er mannequin onder haar vleugels. Uit het een vloeide natuurlijk het ander, en intussen organiseert ze modeshows voor Ferré en Marie-Louise. Haar rechterhand is Niek Haesaerts, opgegroeid tussen de mannequins. Hij kan zich ontegensprekelijk een gedegen oordeel vormen over de nieuwe lichting mannequins. Maar hij houdt zich voornamelijk bezig met de lopende zaken en coördinatie rond de TopMannequin Award. Ook TopMannequin Magazine, uw gids in dit evenement, valt onder zijn verantwoordelijkheid. Verder worden zij bijgestaan door Liesbeth De Vriendt en Davy Desender. Vier schouders die heel wat kunnen dragen. Letterlijk als figuurlijk. Samen vormen ze het team dat van TopMannequin 2004 een afgewerkt product heeft gemaakt en van Roeselare een fashionadostad maakt. Dit is misschien ook wel het begin van ietsje meer… Tja!

De Koekelaarse Delphine Steelandt won de publieksprijs, meteen goed voor een buitenlandse fotoshoot voor Vitaya.

Info en foto's: Andy Vermaut

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.