Je was erbij > Overzicht

Country- en Westerndanswedstrijd - Koekelare - 30/10/2004

Tombstone Countryband wint Koekelaarse countrydanswedstrijd

Op zaterdag 30 oktober 2004 greep in de Koekelaarse zaal Zuudhove een Country- en Western danswedstrijd plaats. Het Brugse koppel Patrick Vandenberghe (52) en Christine Bogaert (52) veroverden er de 2de plaats, gevolgd door Roeselarenaars Eddy Verlinde (51) en Rita Vanhercke (48). De wedstrijd werd er echter gewonnen door de Tombstone countryband uit Torhout.Deze organisatie van deejay Freddy Debruyne verliep als een geoliede machine. Dat had alles te maken met de Koekelarenaar Jos Vancompernolle die bekend staat voor zijn minutieuze voorbereidingen van presentaties bij organisaties. Deze vlotte presentator is zeer bekend voor zijn uitermate voortvarende aanpak in Koekelare en omstreken.


Old Kentucky goed voor tweede plaats!

Op zaterdag 30 oktober greep in Koekelare een Country- en Western danswedstrijd plaats. Het Brugse koppel Patrick Vandenberghe (52) en Christine Bogaert (52) veroverden er de 2de plaats. „Het is de eerste wedstrijd waaraan wij deelnemen. We zijn gelukkig met deze tweede plaats. ” In het dagelijks leven is Patrick Vandenberghe werkzaam op de technische dienst van de bakkers- en slagersschool Ter Groene Poorte in Brugge. Over de middag organiseert hij daar lessen Country Line Dance. “Dit om de jeugd vertrouwd te maken met countrymuziek. We kunnen immers altijd nieuw bloed gebruiken,” zegt Patrick enthousiast. Daarnaast is dit koppel heel actief in de Old Kentuckyclub in Aartrijke. „Dit is een vereniging van en voor Country &Western liefhebbers die elkaar waarderen in wat ze doen en wat ze zijn en dit zonder onderscheid. Ze hebben immers allemaal dezelfde passie. Sinds begin september 2002 telt de verenging “Old Kentucky” meer dan 100 leden die regelmatig samenkomen.De naam Old Kentucky is zo gekozen omdat wij met onze vereniging terug de oude waarden van vriendschap, gezelligheid en het het gezamelijk beoefenen van het Country dansen terug willen opwaarderen. Op de wekelijkse donderdagavond en zondagnamiddag kan iedereen in de saloon de dagelijkse beslommeringen en problemen een paar uur aan de kant zetten en genieten van een echte country sfeer! Onze hoofdactiviteit is country line dansen en iedereen, ook niet leden is steeds van harte welkom in onze saloon in Aartrijke. De niet-dansers en bezoekers kunnen bij ons genieten bij het gadeslaan van de dansers en dit bij aangename country muziek, ” zegt Patrick Vandenberghe. Meer info bij Pat & Christy: 050/31 30 47, Gsm 0476/626498 ,Gsm 0473/555011- Saloon Old Kentucky : zaal Aster, Brugsestraat 33 te Aartrijke.

Mooi verjaardagsgeschenk voor invallend danskoppel

Op zaterdag 30 oktober greep in Koekelare een Country- en Western danswedstrijd plaats. Het Roeselaarse koppel Eddy Verlinde (51) en Rita Vanhercke (48) veroverden er de 3de plaats. „We dansen zeer graag, maar namen nu voor de eerste keer deel aan een soortgelijke wedstrijd. We dansen wel al 7 jaar in de Meulebeekse country- en westernclub Wichita,” vertelt de Roeselaarse postbode Eddy Verlinde. „Dit is het mooiste verjaardagsgeschenk dat ik kon krijgen. Het is werkelijk een geschenk uit de hemel,” zegt Rita Vanhercke. Het koppel had het duidelijk niet verwacht, want ze hadden zich ook niet vooraf ingeschreven voor deze wedstrijd. Rita Vanhercke is werkzaam in RVT Zwevezele en zal daar nu eens een countryvoorstelling organiseren. Benieuwd of de Roeselaarse postbode dit op zijn werk ook zal doen?

Voor publicatie op www.westhoek.be. Het linkse koppel is het Roeselaarse koppel dat de derde plaats haalde in de Country- en Westerndanswedstrijd.

Hieronder nog een aantal extra foto's

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.