Je was erbij > Overzicht

Bedrijven ontdekken het zakentoerisme in De Panne - 14/10/2004

DE KUST IS IDEALE BESTEMMING VOOR BEDRIJFSEVENEMENTEN

De Kust profileert zich meer en meer als een bestemming voor het zakentoerisme. Met een unieke accommodatie voor vergaderingen, een ruim logiesaanbod, originele formules voor teambuilding en een uitzonderlijk natuurlijk decor onderscheidt de Kust zich tevens op de snel groeiende MICE-markt (Meetings, Incentives, Congressen, Events). Voor de eerste keer organiseerden Westtoer, de Dienst voor Toerisme van De Panne en HoReCa De Panne een ontdekkingsdag voor geïnteresseerde bedrijven.

Niet alleen tijdens de zomer maar ook in het najaar, de winter en het voorjaar wordt gekozen voor de Kust als een bestemming voor het seminarie- en congrestoerisme. "Vergaderen met zicht op zee, in combinatie met unieke randactiviteiten, is uniek in België. De originaliteit van een dergelijk kwaliteitsaanbod biedt geïnteresseerde bedrijven een grote meerwaarde. Voor de eerste keer wordt door Westtoer, een kustgemeente en de plaatselijke horeca samengewerkt om het plaatselijke aanbod aan bedrijven te presenteren", aldus Cindy Verbrugge, projectmanager business, meetings & incentives Kust bij Westtoer.

Sterrenhotels

In alle kustgemeenten is de jongste jaren een kwaliteitsvol aanbod uitgebouwd voor het seminarie- en congrestoerisme. De Panne telt drie viersterrenhotels met in totaal 82 kamers. Zes driesterrenhotels hebben in totaal 136 kamers. De meeste hotels beschikken over vergaderfaciliteiten. Ook één van de restaurants organiseert seminaries en congressen. Het vakantiecentrum Wielingen biedt een pakket aan met logies (119 kamers, een auditorium en vergaderzalen). Voor het organiseren van bedrijfsevenementen biedt Plopsaland een hele reeks mogelijkheden.
"De troeven van De Panne voor het klassieke toerisme gelden evenzeer voor het zakentoerisme. De natuur en de zeilwagensport bieden een meerwaarde bij teambuilding. Nieuw is tevens de unieke samenwerking (met Westtoer, de Dienst voor Toerisme en HoReCa) om bij de geïnteresseerde doelgroep promotie te maken voor het zakentoerisme in De Panne", zegt Veronique Liefhooghe, directeur Dienst voor Toerisme.

Rolf Coen, vice-president Horeca De Panne-Adinkerke: "Het is de eerste keer dat intens wordt samengewerkt om het zakentoerisme in de kijker te plaatsen. Met het aangeboden programma tijdens de ontdekkingsdag kunnen we zeker een nieuw klantenpotentieel opbouwen".

Bestemming Kust in één brochure

Grote evenementenbureaus hebben veel interesse voor de Kust als een unieke locatie voor de organisatie van bedrijfsevenementen. In de brochure over het seminarie- en congrestoerisme langs de Kust vinden geïnteresseerden een totaalaanbod.

Cindy Verbrugge, Westtoer: "De Kust wordt als één bestemming geprofileerd. Dit jaar werken 54 partners samen om promotie te maken voor het seminarie- en congrestoerisme aan de Kust. Hierdoor krijgt de privé-sector, zeg maar de horeca en de verblijfssector, extra klanten buiten het toeristisch hoogseizoen. De samenwerking tussen Westtoer, de Diensten voor Toerisme, de horeca en de evenementenbureaus leidt tot de realisatie van unieke arrangementen. Zo ontstaat tevens een synergie tussen overheid (Europa, Vlaanderen, het provinciebestuur, de kustgemeenten) en de privé-sectoren".

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.