Je was erbij > Overzicht

GOUD VOOR BRAM EN BRONS VOOR ELLEN OP HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP TOESTELTURNEN - 30/05/2004

Turnkring Vlamertinge kijkt tevreden terug op zijn prestaties van afgelopen weekend.

Dé turnclub van de Westhoek was er bij de meisjes trouwens met de meeste deelnemers present, dus dat wil toch al iets zeggen !

Zaterdagvoormiddag behaalde Kelsey Beheydt (Houthulst) een mooie 11° plaats, enkel aan de balk liet Kelsey een kostbaar punt liggen maar haar andere toestellen waren schitterend! Rond de middag was het dan de beurt voor de A kleppers Ida Haeyaert (Poperinge) en Sanne Houwen (Poperinge). Bij de miniemen behaalde Ida een 10° plaats. Ze turnde een heel mooie wedstrijd maar haar concurrentie was té sterk. Belofte Sanne eindigde op een mooie 4° plaats maar als 2° Vlaamse gymnaste en mooie vooruitgang dus voor Sanne!

Op zondag waren de 3 seniors B niveau paraat in de Gentse topsporthal. De podiumplaatsen werden uitgevochten onder 6 meisjes. Het werd een nek aan nek race waar niemand grove fouten liet vallen! Ook Ellen Grillet (Poperinge) behoorde tot die 6 kleppers. Ellen turnde haar 4 toestellen quasi foutloos. Het eindresultaat werd dan ook op hondersten beslist. Ellen mocht zich bij de gelukkigen melden en eindigde op een prachtige 3° plaats ! In dezelfde categorie behoorden Lies Vandermarliere (Vlamertinge) en Audrey Voorspoels (Brielen) bij de subtop. Lies turnde eveneens een fantastische wedstrijd en vooral met haar gelukte barreoefening en foutloze balk turnde zij zich net binnen de top 10. Ook Audrey wist het koninginnetoestel balk foutloos te betreden maar aan de barre miste ze nog wat moeilijkheid. Niettemin eindigde Audrey op een mooie 14° plaats!

Bij de jongens mocht Bram Louwije (Brielen) zijn winningrace verder zetten en behaalde met ruime voorsprong de Belgische titel ! Bram sluit zijn 1° jaar in de hoogste klasse af zonder 1 nederlaag !

Dank aan Els Vanhute voor de info en foto.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.