Je was erbij > Overzicht

30 jaar Folkfestival - Dranouter - 08/05/2004

Op zaterdag 8 mei 2004 vierde Dranouter 30 jaar Folkfestival. De mensen van het festival zorgden voor een gans programma voor de inwoners van Dranouter: een dorpsfeest met muziek, een groots buffet voor alle 700 inwoners van het dorp en de inhuldiging van een muzikaal beeld op de weide waar het festival georganiseerd wordt. Het Folkfestival schonk dit feest aan alle bewoners van Dranouter uit respect en dankbaarheid voor de jarenlange samenwerking.

De dorpskern van Dranouter met de kerk, een zeer rustig dorp in het West-Vlaamse Heuvelland.

Met sinds 30 jaar de aanwezigheid van het Folkfestival.

De fanfare van Dranouter-Loker voor het Folkcentrum, klaar voor het vertrek naar de weide.

Voorzitter Marnick Dezwarte: "We voelen ons hier thuis tussen de koeien, het gras en een beetje modder. Maar, zoals het festival, hebben we ook nu geluk met het weer. ... Veel mensen vragen me soms hoe een dorp van 700 inwoners een festival met 85.000 bezoekers kan organiseren." Hij hield eraan alle inwoners van Dranouter te danken alsook de eigenaars van de gronden.

"Een groot festival heeft ook nadelen. We proberen deze te verhelpen en te voorkomen. We vragen echter ook begrip. Daarom stelden we ook 3 inwoners aan als ombudsman die ons tijdig op de hoogte moeten brengen van eventuele problemen. ... Het beeld is het beeld van de doedelzakspeler, het symbool van het festival. Hij kijkt en blaast in de richting van het dorp".

Een deel van het publiek.

Piet Lesage, de secretaris van het festival.

Meester Roger Hardeman, één van de drie ombudsmannen: "De mensen van Dranouter hebben de overlast al die jaren welwillend aanvaard. Dranouter is dankzij het festival bekend geworden tot over de grenzen."

Burgemeester Heens: "Het folkgebeuren is voor de gemeente Heuvelland zeer belangrijk op cultureel en toeristisch vlak. De bezoekers van het festival komen op andere tijdstippen van het jaar terug naar de streek. Ook op op het vlak van tewerkstelling is het folkgebeuren belangrijk want er worden 18 mensen tewerkgesteld in het Folkcentrum. Namens het gemeentebestuur wil ik allen oprecht danken en proficiat wensen met de 30e verjaardag."

De doedelzakspeler bovenop het beeld.

Plechtig doorknippen van het lint.

De twee kunstenaars voor hun beeld.

"Dit beeld benadrukt de nauwe band tussen de organisatoren van het Folkfestival en het dorp Dranouter. Ingehuldigd op 8 mei 2004 tijdens een dorpsfeest n.a.v. de 30e editie van het Folkfestival."

Ook dit is Dranouter en het Heuvelland !!

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.