Je was erbij > Overzicht > HOME

Voetbal WESTHOEKVERSTANDHOUDING vzw - 31/03/2004

Wedstrijd tegen KSV Roeselare

Roeselare, 31 maart 2004.

KSV Roeselare – Westhoekpreminiemen: 8–0

Op deze zonnige dag waren wij te gast bij KSV Roeselare. Deze partij was zeker geen katje om zonder handschoenen vast te nemen!
Vanaf het begin van de partij werden onze spelertjes met de neus op de feiten gedrukt. Het ging wat snel, en al vlug waren er enkele gaatjes in onze verdediging. De Westhoekpreminiemen probeerden wat weerwerk te bieden, maar niets lukte: ze waren te nerveus, hadden pech, kortom Donna fortuna stond vandaag niet aan hun kant. Rustand: 3–0.

De tweede helft begon beter met enkele goede acties, maar opnieuw géén geluk! Het waren de jongens van KSV die vlot de 4–, 5– en zelfs de 6–0 scoorden.
Toch lieten onze preminiemen de moed niet zakken, en probeerden ze nog wat te ondernemen tegen deze Roeselaarse ploeg, die dit seizoen nog slechts tweemaal een nederlaag onderging in hun reeks. Maar het mocht niet baten.
Eindscore: 8–0.

KSV Roeselare was voor ons een maatje té groot. Volgende week wacht ons terug geen gemakelijke wedstrijd, en dit tegen Cercle Brugge. Allen op post dus om in Brugge te gaan supporteren!!

KSV Roeselare – Westhoekminiemen: 6–0

KSV Roeselare is zonder enige twijfel de top van het jeugdvoetbal binnen onze provincie. In onze vorige confrontaties waren ze - voor ons althans - steeds een maatje te groot.
Ook nù bleek Roeselare van bij de aftrap de betere ploeg. Ondanks veel goede wil, incasseerden de Westhoekminiemen binnen de eerste tien minuten twee goals. De snelle spits van de thuisploeg werd tweemaal in de diepte gestuurd, kwam alleen voor ons doel, en scoorde beheerst. Na de 2–0 werd onze selectie volledig weggespeeld. Nog 5 keer kwam een speler van Roeselare alleen vóór onze keeper. We mochten ons dan ook gelukkig prijzen dat het slechts 5–0 stond bij de rust!

In de tweede helft verdedigden onze jongens zich met veel meer inzet dan tijdens de eerste periode. KSV Roeselare kon slechts sporadisch gevaar creëren en scoorde nog éénmaal. Eindstand: 6–0.

Toch een heel zwakke prestatie van de Westhoekminiemen, vooral tijdens de eerste speelhelft!...

KSV Roeselare – Westhoekkadetten: 3–3

Met een 14-tal kadetten (2 afwezigen door straf of onoplettendheid) trokken we naar Roeselare, dat met een mix van 1ste en 2de jaarskadetten speelde.
Roeselare, met windvoordeel, nam het heft in handen maar kon de kansen niet benutten. Op een tegenaanval en een mistasten van de thuisverdediging, kon Steve de Westhoekselectie op voorsprong brengen. Ruststand: 0–1.

Na de pauze kwam Roeselare langszij nà slecht ontzetten in onze verdediging. Maar onze spelers maakten met 2 goals een 3–1 voorsprong waar. Telkens lag Junior aan de basis van de doelpunten, die door respectievelijk Robin en Angelo afgewerkt werden. Wij hadden zelfs nog verder kunnen uitlopen, maar Kenny gaf altruïstisch een assist terwijl hij beter zelf had getrapt.
De thuisploeg begon daarna druk te zetten en in amper 5 minuten werd een gelijkpel afgedwongen. De Westhoekploeg bleef verder overeind en een billijke einduitslag werd een feit: 3–3.

Goede prestatie van Joeri en Bart. Niet zweven echter, want de volgende wedstrijden worden almaar zwaarder, vooral het Paastoernooi in Frankrijk! Onze jongens zijn goed op dreef, ze geven weinig kansen weg en elkeen maakt vorderingen naar inzet en voetbalvermogen toe ...

Meer info op www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.