Je was erbij > Overzicht > HOME

Voetbal WESTHOEKVERSTANDHOUDING vzw - 17/03/2004

Wedstrijd tegen KV Kortrijk

Kortrijk, 17 maart 2004.

KV Kortrijk – Westhoekpreminiemen: 3–0

Het mooie weer was van de partij, en dat konden we merken aan de talrijk opgekomen ouders en familie van een aantal spelers, alsook trainers van verschillende ploegen. Dit deed ons deugd!
Maar nù terug naar de wedstrijd. Op een klein en smal terrein, kwam KV Kortrijk niet gemakkelijk op gang. Elke speler van geel en groen vocht als een leeuw in een kooi. Er werd uiteindelijk onder de spelers gesproken en dit resulteerde in enkele zeer goede acties, die helaas niet beloond werden. Het was echter KVK die het laken naar zich toetrok, en bij een kleine twijfel van onze doelman, konden ze voor de eerste keer de netten laten trillen. Rustand: 1–0.

Bij het begin van de tweede helft, gingen onze spelertjes er met heel veel inzet tegen aan, en na enkele mooie pogingen van Kortrijk, kwamen wij aan wat beter voetballen toe. Bij een onrechtstreekse vrije trap van Sander trilde het doel, maar de netten bleven schoon.
Naar het einde van de wedstrijd toe, scoorde KV Kortrijk nog tweemaal. Eindscore: 3–0.

Nog een dikke proficiat aan iedere "speler"! Het was duidelijk een betere wedstrijd dan vorige week. Een tijdje geleden kwam KV Kortijk spelen tegen Sp Boezinge en wonnen ze met 18–0. Dit is niet bedoeld als negatieve kritiek, maar alleen om aan te tonen dat wij geleidelijk aan het bouwen zijn aan een waardig Westhoekploegje.

KV Kortrijk – Westhoekminiemen: 0–1

Na de matige prestatie tegen Lauwe vorige week, ontmoeten we vandaag KV Kortrijk, voor het eerst een tegenstander uit de nationale reeksen. Het zou voor de Westhoekminiemen ongetwijfeld een moeilijke wedstrijd worden. Het eerste kwartier was dan ook meteen in het voordeel van KVK, die op technisch vlak de betere ploeg was. Bovendien haalden ze in de duels meestal de bovenhand. Buiten enkele té gemakkelijk toegestane hoekschoppen, was Kortrijk echter slechts sporadisch gevaarlijk voor ons doel.
Naarmate de eerste helft vorderde, zagen we onze miniemen groeien in de wedstrijd, en werden ze stilaan maar zeker de evenknie van KVK. Bij enkele snelle tegenstoten bleken ze zelfs iets gevaarlijker voor het thuisdoel. Een doelpunt van Maarten, kort vóór de rust, werd al dan niet terecht voor vermeend handspel afgekeurd. Ruststand: 0–0.

Na de koffie startten onze jongens sterk. Met snelle combinaties werd de thuisploeg achteruit gedrukt. Ons overwicht leverde echter te weinig kansen op. Na een tiental minuten nam Kortrijk het heft resoluut in eigen handen, maar onze verdediging bleef goed overeind.
KV Kortrijk benutte zijn kansen dus niet, en kreeg kort voor het eindsignaal het deksel op de neus. Een snelle tegenaanval op rechts werd nog door de thuisdoelman gered; de daarop volgende hoekschop werd eerst eveneens afgeweerd, maar in een tweede tijd knap door Christophe binnengetrapt. In de resterende minuten poogde de thuisploeg de situatie nog recht te zetten, maar onze verdediging - met David in een glansrol - bleef stand houden.
Einduitslag: 0–1.

KVK verdiende deze nederlaag niet, maar onze jongens werden beloond voor hun tomeloze inzet gedurende de hele wedstrijd.

KV Kortrijk – Westhoekkadetten: 1–1

Gesteund door het talrijk opgekomen publiek, slaagden de Westhoekkadetten erin om KV Kortrijk (5de plaats in de nationale reeks) in bedwang te houden.
In de eerste helft werd er teveel op één flank gespeeld. Alles liep wat op een hoopje. Eenmaal een voorzet door Robin naar de tweede paal, en op die manier kon Niels van dichtbij scoren. Ruststand: 0–1.

In de tweede helft bleven we het middenveld beheersen, maar een laterale bal werd door KVK onderschept, die kon doorzetten en Joeri verslaan. Naar het einde van de match toe creëerden onze jongens opnieuw enkele kansen, en nà een prachtige combinatie, puntte Steve de bal op de paal. Jammer! De score bleef verder ongewijzigd: 1–1.

Goede partij van de Westhoekkadetten, en dank aan de vele supporters (lees: ook de ouders van de miniemen die de slotfase van onze wedstrijd kwamen bijwonen) ...

Meer info op www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.