Je was erbij > Overzicht > HOME

Voetbal WESTHOEKVERSTANDHOUDING vzw - 10/03/2004

Wedstrijd tegen KWSC Lauwe

Laue, 10 maart 2004.

WS Lauwe – Westhoekpreminiemen: 5–1

Deze wedstrijd tegen WS Lauwe was zeker niet te onderschatten. De thuisploeg liet in het begin voetbal toe, totdat onze preminiemen met zijn drieën naar de bal keken en Lauwe ermee weg was, om op die manier hun eerste doelpunt te scoren. Enkele minuten later waren wij er weer aan voor de moeite: dom balverlies, en tweede doelpunt.
Direct nà de opzet, opnieuw balverlies, en na een puike tussenkomst van onze doelman die de bal afweerde, kwam de bal terug bij de tegenstander. Deze laatste kon zó afwerken, en 3–0 stond op het bord. Dit was meteen de ruststand.

Na enkele gebruikelijke wissels, begon de tweede helft alvast beter, en brachten de Westhoekspelertjes beter voetbal. Maar het waren de jongens van Lauwe die de 4–0 binnentrapten.
Na enkele mooie acties werden wij uiteindelijk beloond: mooi samenspel, tegen elkaar praten, en het was onmiddellijk een stuk beter. Wij maakten ons eerste doelpunt via Robin, die ons daarna kwam zeggen "ik heb nog nooit in de spits gestaan". 4–1. Daarna kregen we nog enkele kansen, met schoten naast de paal, op de dwarsligger, rakelings langs de paal, ... Donna fortuna was ons helaas niet gezind. Het was uiteindelijk Lauwe die de eindstand op 5–1 bracht.

WS Lauwe – Westhoekminiemen: 1–0


De wedstrijd tegen Lauwe bracht niet de verwachte bevestiging van de goede prestatie die onze miniemen vorige week leverden op het veld van Diksmuide. Gedurende de volledige eerste helft konden ze amper een goede combinatie in elkaar steken. Lauwe daarentegen was sterker in de duels, sneller in de combinaties en kwam geregeld gevaarlijk dreigen voor ons doel.
Na een tiental minuten spelen werd op hoekschop, een zwak uitverdedigen van onze verdediging vanop zo'n vijfentwintig meter met enige meeval binnengetrapt. Op dat moment een meer dan verdiende 1–0 voorsprong voor de thuisploeg, tevens de ruststand.

Na de gebruikelijke wissels bij de rust, hoopten we op een betere tweede helft van de Westhoekminiemen. Het begin van de tweede periode was echter opnieuw in het voordeel van de thuisploeg, maar geleidelijk aan groeiden onze jongens naarmate de wedstrijd vorderde. Er werd al eens een duel gewonnen en de combinaties liepen iets vlotter. Jammer genoeg vergaten we de kleine kansjes die er kwamen, te benutten.
Tijdens de laatste vijf minuten van de partij, zagen we twee ploegen die resoluut naar een doelpunt op zoek gingen. Beide keepers konden echter beletten dat de score nog wijzigde. Eindstand: 1–0.

WS Lauwe – Westhoekkadetten: 0–12

Tegen de provinciale knapen van Lauwe werd het voor de Westhoekselectie een gemakkelijke zege! Nà een korte studieronde werd het al gauw 0–1. Een voorsprong die stelselmatig uitgebouwd werd tot een eindstand met dubbele cijfers, namelijk 12–0 ...

Toch staken de ploegbegeleiders heel wat van deze match op: zó zagen ze Angelo, Rocky en Joeri een vrij sterke partij spelen op een voor hen ongewone plaats. De doelpuntscoorders waren Steven (4x), Niels (3x), Junior (2x), Angelo (2x) en Rocky (1x), wat het totaal aldus op 12 brengt!

Meer info op www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.