Je was erbij > Overzicht > HOME

Voetbal WESTHOEKVERSTANDHOUDING vzw - 03/03/2004

Wedstrijd tegen KSV Diksmuide - 3 maart 2004

KSV Diksmuide – Westhoekpreminiemen: 0–10

Deze eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de eerste jaars van Diksmuide. Het was voor ons wat zoekwerk om een ideale ploeg op het terrein te plaatsen.

De eerste helft was voortreffelijk, maar kon eigenlijk beter. Goede aanvallen kwamen tot actie via Sander, samen met Glenn, Simon, Wouter en Guillaume, die een hattrick neerzette. Globaal een goede wedstrijd van iedereen. De einduitslag was paaiend in ons voordeel: 0–10.

Volgende week staat voor ons een trapje hoger op het programma, namelijk WS Lauwe. Ouders en supporters, wees dus op post!

KSV Diksmuide – Westhoekminiemen: 0–1

De Westhoekminiemen kwamen nogal onzeker aan de aftrap, zodat de thuisploeg in de eerste minuten enkele keren gevaarlijk kon dreigen. Doelman Guillermo stond echter steeds op de juiste plaats. Naarmate de eerste helft vorderde, zagen we het zelfvertrouwen bij onze jongens groeien. De combinaties lukten beter, en het tempo van de wedstrijd werd een flink stuk opgedreven. Onder regie van Marijn werd de thuisploeg steeds meer achteruit gedrukt, maar toch bleven ze dreigen met enkele snel uitgevoerde tegenaanvallen.
De beste kansen waren echter voor de Westhoekjongens. Een snelle combinatie Evert–Marijn–Kévin–Thomas werd afgerond door Yuri, en 0–1 rond de twintigste minuut. Kort daarop belandde de verdiende 0–2 op de dwarsligger.
Ruststand: 0–1.

De tweede helft begon met een goede aanval van onze selectie, helaas wat overhaast op de doelman besloten. De volgende vijf minuten waren voor Diksmuide, die met de inbreng van hun superspits twee keer zeer gevaarlijk voor ons doel opdook: een eerste keer werd de tekort gespeelde terugspeelbal naast het doel getrapt; de tweede maal dook doelman Dries gepast in de voeten van de alleen doorgebroken superspits.
Beide ploegen hielden elkaar verder in evenwicht. Toch bleek de Westhoekploeg iets gevaarlijker voor doel, vooral omdat stopper Bernd de spits van de thuisploeg op een sublieme manier neutraliseerde. De stand bleef steken op 0–1.

We kunnen ongetwijfeld spreken van een knap debuut van onze miniemen tegen Diksmuide, die toch in de subtop van de provinciale reeks gerangschikt staat. Niet zozeer de 0–1 -score (het had evengoed 2–4 kunnen zijn), maar vooral het hecht blok en bij momenten de zeer vlotte combinaties, hebben menig voetballiefhebber kunnen bekoren. We verwachten volgende week op WS Lauwe in elk geval een bevestiging van deze prestatie!

KSV Diksmuide – Westhoekkadetten: 2–2

Diksmuide, één van de topploegen in de provinciale reeks, was een goede waardemeter voor onze eerste confrontatie. De eerste helft liep in ons voordeel, maar de deklat en de paal verhinderden de doelpogingen van Kenny P. om onze selectie op voorsprong te brengen.

In de tweede helft kwamen onze tegenstanders - versterkt in de verdediging - minder onder druk te staan. Door een grotere ruimte kwamen onze jongens ook tot beter aanvalswerk, wat beloond werd met een doelpunt van Niels B., nà goed voorbereidend werk van het middenveld, en een assist van Steven D.
De verdediging werd dan wat verwaarloosd en op die manier kwam Diksmuide langszij. Toch wisten de Westhoekkadetten opnieuw voorop te komen op een stilstaande fase, met een kopbaldoelpunt van libero Bart V. Op een diefje kwam onze tegenstander tenslotte toch nog langszij, en werd een billijke einduitslag op het bord genoteerd: 2–2.

Noteren we ook nog de goede prestatie van Angelo C. in de verdediging. Globaal een goede prestatie voor een ploeg die nog nooit samen een wedstrijd betwistte.

Meer info op www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.