Je was erbij > Overzicht

Geslaagde kerstshow van Het Jong Geweld - Veurne - 24/12/2004

Naar goede gewoonte organiseerde de jongerenvereniging Het Jong Geweld op 24 december een kerstshow voor de Veurnse senioren. Meer dan vierhonderd 60-plussers verzamelden in het dienstencentrum De Zonnebloem voor een gezellige samenkomst met kerstgeschenken en accordeonmuziek.

De jongerenvereniging Het Jong Geweld maakt er een erezaak van om de Veurnse senioren op de vooravond van kerstmis uit te nodigen voor een groots feest. Het initiatief kent elk jaar meer bijval.

“Jammer genoeg biedt de zaal slechts plaats voor 400 genodigden”, zegt Peter Roose, voorzitter van Het Jong Geweld, “want eigenlijk zijn er nog veel meer gegadigden. We hebben geen andere keuze dan te werken met inschrijvingen. Anders barst De Zonnebloem gewoon uit zijn voegen.”

Dit jaar zaten niet minder dan 420 senioren bijeen voor het kerstfeest.

De kerstshow van Het Jong Geweld is vooral bedoeld voor senioren en bejaarden die door allerlei familiale tegenslagen geconfronteerd worden met sociaal isolement en zelfs vereenzaming.

“Kerstmis is een familiaal gebeuren bij uitstek”, stelt Peter Roose, “maar niet iedereen heeft het geluk om op die cruciale dagen omringd te zijn door verwanten. Voor deze mensen is het bijzonder belangrijk dat ze hartelijk onthaald worden door een jeugdige bende idealisten.”

Met het jaarlijks seniorenfeest wil Het Jong Geweld aantonen dat solidariteit en respect voor de derde leeftijd geen ijdele woorden zijn.

Zo’n kerstshow organiseren is overigens niet niks. Alle aanwezigen worden getrakteerd op een koffietafel met kerstgebak en iedereen krijgt een kerstpakket met streekproducten, waaronder pannenkoeken, pralines en koeken. Voor de sfeer zorgt het bekende accordeon-ensemble van de Houthulstse virtuoos Marc Muys.

Klap op de vuurpijl is een bingo-spelletje met als hoofdprijzen een dames- en een herenfiets. Dit jaar werden de fietsen gewonnen door Erna Sanders uit Veurne en door Gerard David uit Eggewaartskapelle.

Dank aan Luc Dewaele voor info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.